Facebook Share Image

a jövő élhetőbb városaiért

A T-Systems Magyarország hazánk vezető infokommunikációs
szolgáltatójaként, több várossal szoros partnerségben olyan
megoldásokat alakított ki, amelyekre alapozva digitalizálhatók
a városi lét alapjai: a közszolgáltatásoktól kezdve az intézményi
működésen át közösségi közlekedésig.

Digitális város, intelligens megoldásokkal

A Magyar Telekom és kormány által megkötött Partnerségi Együttműködési Megállapodás a Digitális Magyarországért célként jelölte ki, hogy minden magyar háztartásba eljusson a nagysebességű szélessávú internet 2018-ig, két évvel az EU Digitális Menetrendjében kitűzött határidő előtt. A Magyar Telekom átfogó programot indított a Digitális Magyarország megvalósítása érdekében, melynek pillérei: a digitális infrastruktúra, a digitális szolgáltatások és a digitális kompetenciák fejlesztése.

Az első állomás Nyíregyháza, ahol 2015 végéig minden háztartás számára elérhetővé válik a legalább 30 megabites internetkapcsolat, a polgárok a legmodernebb szolgáltatásokat vehetik igénybe, javulhat a város hatékonysága és a vállalkozások versenyképessége is.

A T-Systems Magyarország rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek révén hosszú távon szerepet tud vállalni a digitális városi megoldások kialakításában és a szolgáltatások nyújtásában, valamint aktívan hozzájárul a digitális gazdaság megerősítéséhez és a nemzetgazdaság versenyképességét növelni tudó infokommunikációs célokra fordított uniós források legmagasabb szintű hasznosulásához.