Facebook Share Image

INTELLIGENS VÁROSÜZEMELTETÉS

A hatékony városüzemeltetés fontos eleme egy olyan megoldás, mely a városüzemeltetési munkafolyamatok racionalizálása, vezérlése révén támogatja a városüzemeltetési költségek optimalizálását, emellett segíti a lakosság és a városüzemeltetés közti kommunikációt, a lakosság naprakész tájékoztatását.

Az Intelligens városüzemeltetési megoldás egy moduláris elemekből felépülő, integrált rendszer, amely egyszerre nyújt hasznos segítséget a lakosság, a városvezetés, valamint a városüzemeltetést végző operatív szervezetek számára, és mindeközben még a felek közötti kommunikációt is segíti. A megoldás a városok üzemeltetésével kapcsolatban több üzemeltetési szerepkör mindennapi tevékenységét is támogatja.
A rendszer használata többek között lehetőséget biztosít az incidensek kezelésére, például az infrastrukturális hibabejelentésekre. A városüzemeltetési munkafolyamatok racionalizálása és a kontroll javítása révén pedig jelentős költségoptimalizációt tesz lehetővé. Az alkalmazás döntéstámogató funkciót is ellát, továbbá külső térkép-információs szolgáltatások is ráépíthetők.

A MEGOLDÁS HÁROM ALAPPILLÉRE:

  • adatbázis, amely a városi objektumok (eszközök, területek, ingatlanok, műemlékek stb.), illetve incidensek nyilvántartására szolgál (térinformatikai támogatással);
  • városüzemeltetési rendszer: a modul alapja egy városüzemeltetési munkafolyamatokat támogató munkairányító alkalmazás, mely térinformatikai alapokon segíti a hatékony munkavégzést. A megoldásból nyerhető riportok, lekérdezések információkat szolgáltatnak például a közlekedésfejlesztéshez, a közbiztonság javításához, turisztikai fejlesztésekhez;
  • lakossági és turisztikai információs portál térinformatikai megoldásokkal: különböző, a lakosság és a turisták számára fontos információkkal ellátott térképes felület (pl. egészségügyi intézmények elérhetősége, turisztikai és szórakozási lehetőségek stb.).

KÖZMŰSZOLGÁLTATÁST TÁMOGATÓ MŰSZAKI RENDSZER

Az alkalmazás hatékonyan támogatja a közműcégek tevékenységét a műszaki objektumok nyilvántartása és az arra épülőszakrendszerei segítségével. A megoldás elősegíti a közműcégek nagyszámú külső és belső adatszolgáltatási kötelezettségének ellátását, valamint lehetővé teszi a nagy mennyiségű, folyamatosan változó szakági rajzok kezelését, publikálását is.

Az OTMR alkalmazás a T-Systems Magyarország saját fejlesztésű, vékonyklienses technológián alapuló, közműszolgáltatást támogató műszaki rendszere.

A megoldás alapja a műszaki objektumok nyilvántartása. Objektumtípusonként paraméterezhető az attribútumok listája; ezek nyilvántartását és térképi megjelenítését végzi az objektum-nyilvántartás.

A műszaki rendszer az objektum-nyilvántartásra épülve biztosítja a szakrendszerek funkcionalitását.
A kialakított szakrendszerek a következők:

  • termelés alrendszer;
  • rajzialrendszer;
  • labor alrendszer;
  • munkairányítás alrendszer;
  • energetika alrendszer;
  • vízi közművek számára: vízbiztonság alrendszer.

Lépjen kapcsolatba szakértőnkkel!