Energiahatékony Vállalat díjat kapott a T-Systems Adatközpont

Ötszáz háztartásnyi energiát spórol meg a T-Systems Magyarország Zrt. Adatközpontja az évek óta tartó fejlesztések eredményeképp – a magas fokú hatékonyságot a Virtuális Erőmű Program keretében Szabó Gábornak, a T-Systems Adatközpont vezetőjének ma átadott Energiahatékony Vállalat díj is visszaigazolta.

Energiahatékony Vállalat díjat kapott a T-Systems AdatközpontHazánk legnagyobb informatikai infrastruktúrát kiszolgáló létesítménye, a TSystems Adatközpont nyerte el az Energiahatékony Vállalat díjat a Virtuális Erőmű Program (VEP) keretében. Az elismerést Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács alapító és tiszteletbeli elnöke, valamint Fürjes Balázs, a Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft. igazgatója adta át Szabó Gábornak, a T-Systems Adatközpont vezetőjének a Parlament Gobelintermében rendezett ünnepségen.

Az energiahatékonysággal összefüggő fejlesztések a T-Systems Virtuális erőmű programAdatközpontjában 2010 óta egységes, auditált keretrendszer segítségével zajlanak: még a vonatkozó EU-s szabvány hatályba lépése előtt alakította ki a vállalat energia irányítási rendszerét, melyet a vonatkozó az uniós szabvány (ISO 50.001) életbe lépésével elsőként verifikált Magyarországon az új előírások alapján. Ezek lényege az, hogy az energiagazdálkodás a vállalatirányítási rendszer meghatározó elemeként jelenjen meg és auditált környezetben mérhető legyen a fogyasztást befolyásoló tényezők teljes köre. Ezt az elvárást a T-Systems Adatközpontja túl is teljesíti: 34 ezer mérési pontot tartalmazó hálózata révén nem csak a technológiai rendszereinek teljes köre, hanem minden ügyfél fogyasztása külön mérhető. A fejlesztés így az energiahatékonyságon túl a T-Systems Adatközpont több száz ügyfelének üzleti működését is támogatja: a cloud, felhő alapú szolgáltatásokat – beleértve a kolokációs és hoszting szegmenseket is - ugyanis már nem a szerverek által elfoglalt alapterület, hanem az elfogyasztott árammennyiség alapján kínálja, ezzel megvalósítva a felhő szolgáltatások egyik legfőbb ismérvét, a mindenkori igényekhez történő azonnali, rugalmas alkalmazkodást.

A mérőrendszer által feltárt információk birtokában a T-Systems Adatközpont 1 milliárd forint saját forrás segítéségével megkezdte 2014-ig tartó beruházási programját, melynek keretében 2012-ben a létesítmény teljes csőrendszere, szivattyú-hálózata és beltéri precíziós klimatizálási rendszere megújult. A VEP döntését megelőző szigorú audit kapcsán megerősítették: az eddig elvégzett fejlesztések eredményeképp az adatközpont mintegy 1,3 millió kilowattóra, azaz ötszáz háztartásnyi energiát spórol meg évente.

A Virtuális Erőmű Program meghirdetésének hátterében az áll, hogy az Európai Unió döntéshozói 2011-ben, a magyar elnökség ideje alatt erősítették meg a 3X20-as célkitűzés megvalósítását. Vállalták, hogy a tagországok 2020-ig 20 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, 20 százalékkal javítják az energiahatékonyságot, valamint ugyancsak 20 százalékkal növelik a megújuló források felhasználását az energia előállítása során. E célkitűzések megvalósítására jött létre Magyarországon a VEP, amely gyűjti, dokumentálja és monitorozza az energiahatékonysági beruházásokat a vállalati szegmensben. A cél – mint a program neve is sugallja – egy átlagos magyarországi erőmű kiváltása, azaz 200 megawatt energia megtakarítás elérése.

T-Systems Magyarország Kommunikáció

sajto@t-systems.hu
www.t-systems.hu

A T-Systems Magyarországról:

A T-Systems Magyarország Zrt. a Magyar Telekom 100%-os tulajdonú leányvállalataként nagyvállalati ügyfeleknek, a közigazgatásnak és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A 2012. október elsején létrejött új, egységesített TSystems Magyarország több mint 1800 munkavállalójával és 1700 beszállító partnerével Magyarország piacvezető infokommunikációs szolgáltató vállalata, a cégben felhalmozott szaktudás és tapasztalat több évtizedes múltra tekint vissza.További információk elérhetők a cég hivatalos oldalán: www.t-systems.hu

A T-Systems Adatközpontról:

A T-Systems nagybiztonságú adatközpontja az infokommunikációs infrastruktúra-kihelyezés (kolokáció) legjelentősebb hazai szolgáltatója. Az Adatközpont budapesti létesítménye a világon jelenleg elérhető legmagasabb technológiai szintet képviseli, gyakorlatilag korlátlan adatátviteli sávszélességet és optimális hálózati körülményeket kínál ügyfeleinek. A legszigorúbb szabványokat is kielégítő biztonsági rendszer, maximális tűzvédelem, garantáltan folyamatos áramellátás és a környezeti feltételek kifinomult szabályozása gondoskodik a berendezések és alkalmazások védelméről, megbízható működéséről.

Információtár

T-Systems
  Magyarország Zrt.

T-Systems Magyarország Zrt.

Sajtókapcsolat , 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 36.

Névjegy mentése QR kóddal