Informatikai biztonság

A felhő alapú szolgáltatások és a mobilizált vállalat korában a biztonság felértékelődik

Informatikai biztonság Az információs szupersztráda „gyorsulása” és szélesedése együtt járt a biztonság iránti vágy megnövekedésével. Egy vállalat napi tevékenysége során nagy mennyiségű kritikus üzleti információt gyűjt, dolgoz fel, tárol vagy továbbít. Ez súlyos és széles körű felelősséget ró a cég vezetésére az információ kezelésének, a bizalmi fokozat megőrzésének, a sértetlenség szavatolásának terén. Különösen úgy, hogy mindeközben egyre diverzebb csatornákon kell biztosítani a munkavégzéshez szükséges információk gyors és folyamatos rendelkezésre állását.

Az egykoron teljes körű védelmet biztosító tűzfal, vírusirtó és spamszűrő megoldások manapság is stabil alapot képezhetnek egy jól működő biztonsági rendszerben, de már korántsem elegendőek. A korábbi csermelyek helyett az információáramlás ma már valóságos virtuális folyamokon történik, a web 2.0 és a mobilinternet elterjedésével, a virtualizáció és felhőalapú számítástechnika térhódításával egy újabb választóvonalhoz érkeztünk. A megfelelő védelem érdekében az információ biztonságának kérdését magas szinten elfogadott stratégia mentén, központi irányítással kell kezelni.

A kérdés jelentőségét jól mutatja, hogy a kiberbűnőzés évek óta megállíthatatlanul növekszik: az online térben, infokommunikációs eszközökön elkövetett bűncselekmények száma éves szinten mintegy 11 százalékkal nő.

A T-Systems Magyarország egészében tudja kezelni az információbiztonsági kockázatokat. A széles körű portfólió révén egyedülállóan összetett, akár virtualizált vagy cloud security környezetben elhelyezett, IT és IKT alapú biztonsági rendszerek megtervezésében, kiépítésében, üzemeltetésében, felügyeletében és felülvizsgálatában egyaránt segítséget tudunk nyújtani ügyfeleinknek.

T-Systems Magyarország

Kapcsolat

T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás