Informatikai közmű, felhő alapú szolgáltatások

Rugalmas, szabványos és optimális vállalati szolgáltatások beruházási költség nélkül

Felhő alapú szolgáltatások Az IT-infrastruktúra virtualizációja a legtöbb vállalatnál már megkezdődött. Ennek első lépését az jelentette, hogy vállalkozások és intézmények a mások által felépített és fenntartott rendszerek szolgáltatásait vették igénybe ahelyett, hogy méregdrága és gyorsan elavuló eszközökbe fektették volna a pénzüket. A szerver- és hálózati területen a legtöbb magyarországi vállalkozásnál is lezajlott ez a folyamat, most pedig – az okostelefonok és táblagépek elterjedésével – a „kliensoldal” virtualizációján a sor. A cloud computing előnye ugyanis az, hogy olcsó, jelentősen szabványosított IP-hálózati kapcsolatokon távolról elérhető számítógépes, tároló- és szoftverkapacitásokat hoz létre a felhasználók számára. Nem is beszélve arról, hogy a felhasználás-alapú fizetési konstrukció korábban elképzelhetetlen rugalmasságot tesz lehetővé.

A vállalati felhasználók számára tehát a cloud computing egy olyan kiegészítő szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a vállalat optimális erőforrás-allokációt alakítson ki. E terület jelentőségét jól mutatja, hogy felmérések szerint a globális cloud piac volumene 2014-re eléri az 56 milliárd dollárt.

A T-Systems Magyarország a már ma is meglévő felhő alapú szolgáltatásai fejlesztésével a jövőben is meghatározó szolgáltató kíván lenni ezen a területen. Kis- és középvállalati ügyfeleinknek az instantIT csomagok nyújtanak kivételes rugalmasságot, 2013-ban pedig elindult a T-Systems Magyarország nagyvállalati cloud szolgáltatása is.

Információtár

T-Systems Magyarország

Kapcsolat

T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás