Vállalati mobilitás és távoli együttműködés

Ha a munkatárs nem megy az irodába, az iroda megy a munkatárshoz

Vállalati mobilitás és távoli együttműködés A távolról történő munkavégzés néhány éve még utópisztikusnak hatott, ám ma már bármely cég mindennapi működésének egyik alapelvévé válhat. A virtuális magánhálózati megoldások és a megfelelő sávszélességű mobil berendezések rendelkezésre állásával ugyanis könnyűszerrel mobillá tehető bármely vállalat munkaereje. Ha az alkalmazottak – vagy legalább egy részük - bárhol és bármikor képes a munkavégzésre, a vállalati alkalmazások ennek ne szabjanak gátat. A T-Systems Magyarország olyan rendszereket alakít ki, amelyekben a központi IT-erőforrások a világ bármely részéről, bármikor hozzáférhetőek, a munkafolyamatokat pedig mindig az arra legalkalmasabb eszközzel lehet elvégezni. A desktop eszközök és az ún. okostelefonok, tabletek egyaránt részt vesznek a kommunikációban.

A mobilitás az infokommunikációs technológia dinamikusan növekvő területe. Az információt egyre gyakrabban fogadjuk mobil eszközökön, illetve továbbítjuk azokról. Mobil eszközökre írt alkalmazásokkal gyűjtjük az adatok növekvő hányadát. Helyzetünket GPS érzékeli, a bevitt adatokhoz fényképet csatolunk, terjedőben van a videó-kommunikáció. Felmérések szerint a rendszeresen otthonról vagy útközben munkát végzők száma már tavaly átlépte az egymilliárd fős bűvös küszöböt.

A T-Systems Magyarország nem csak a mobil irodához szükséges infrastruktúra megteremtésében segít, de abban is, hogy szaktudásával azonosítsa a vállalat azon felhasználóit, amelyek esetén a mobil kommunikáció fejlesztése pénzt és időt takarít meg. 2013-ban még erőteljesebben összpontosítunk a minden vállalat és szervezet számára kézzelfogható előnyöket, magas fokú rugalmasságot biztosító megoldások megismertetésére és nyújtására.

A távoli munkavégzéshez azonban nem elég elérni az irodai környezetet, a helyzet specialitását kezelő, együttműködést biztosító megoldásokra is szükség van. Az olcsó, nagy sávszélességű internet az úgynevezett kollaborációs (együttműködési) technológiák előretörését hozta el a magán- és vállalati tevékenységek széles körében. Egy vállalkozás sikere nagyban függ attól, hogy az adott cégen belül milyen információk keletkeznek, és azokhoz milyen gyorsan tudnak hozzáférni a felhasználók. A belső és külső együttműködésre való képesség, illetve a tudás hatékony megosztása ma a sikeres szervezetek működésének alapvető tulajdonsága.

A Skype-hoz és a Facebookhoz hasonló megoldások hatalmas népszerűsége kikényszeríti vállalati megfelelőik széles körű használatba vételét, a vállalati folyamatokba való beépítését, és a mobilvégpontokon való megjelenését is. A nagy sávszélességnek köszönhető olcsó, gyorsan hozzáférhető és egyszerűen kezelhető kollaborációs technikák (unified communication, video- és webkonferencia, csoportmunka megoldások) alkalmazása lehetővé teszi a személyes jelenlét nélküli hatékony együttműködés biztosítását a vállalaton belül, illetve a vállalat és ügyfelei között.

Az olyan kollaborációs megoldások segítségével, mint az azonnali üzenetváltás vagy a videokonferencia, biztonságos módon, nagyon jó minőségben lehet együttműködni akár több ezer kilométerre lévő munkatársakkal is. A Cisco Magyarországgal együttműködve a T-Systems Magyarország indította el először Telepresence-szolgáltatását a magyar piacon. Ennek az úttörő megoldásnak a segítségével akár a világ másik felén lévő konferenciateremmel is kitűnő minőségű kapcsolatot lehet teremteni, és ez – a lenyűgöző technológiai újításon túl - időt és költséget takarít meg felhasználóinknak.

T-Systems Magyarország

Kapcsolat

T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás