Lányok Napja

A T-Systems 2014 óta szakmai partnere, és támogatója a Lányok Napja (európai Girls in ICT) kezdeményezésnek. A Lányok Napja célja, hogy felkeltse a tizenéves lányok érdeklődését a műszaki, természettudományos és informatikai szakterületek iránt. Az ok: több tízezer mérnöki és informatikus állás betöltetlen ma hazánkban. Ez a hiány jelentősen csökkenthető lenne, ha a lányok legalább olyan arányban választanának mérnöki pályát, mint amilyen arányban teszik ezt fiú társaik.

Minden év áprilisában 50-60 középiskolás lányt látunk vendégül fővárosi székházunkban, vagy innovációs laborunkban, a Kitchen Budapestnél, hogy megmutassuk, milyen projekteken dolgozunk mi, a hazai infokommunikációs szektor piacvezető szereplői. A résztvevő lányok megismerhetik milyen női informatikusként csapatunkban dolgozni, és gyakorlati tanácsokat adunk a pályaválasztáshoz.

Vezérigazgatónk Kaszás Zoltán így beszélt a 2018-as Lányok Napjáról: „A digitalizáció terén a fejlődést ma a fókuszált, gyors gondolkodás szolgálja. A T-Systems Magyarország - a jövő munkahelyeként - számos módon van jelen a mindennapokban. Ezért öröm számunkra, hogy a megrendezésre kerülő Lányok napja - amely a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés - is segít bennünket, hogy a piac és a T-Systems előtt álló kihívásokat, valamint a karrierlehetőségeinket szórakoztató módon tudjuk bemutatni az informatika iránt érdeklődő lányok számára. Szándékunk, hogy az informatikus pályára invitáljuk a lányokat: interaktív safarival, a Legyél Te is informatikus előadásunkkal, és egy pályaorientációs beszélgetéssel. Reméljük, elnyeri tetszésüket és közülük minél többen választják majd első munkahelyüknek a T-Systems Magyarországot.”

A Lányok Napja kitalálója, a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) egyesület célja, hogy vonzóvá tegye a technológiaorientált szakmákat a középiskolás lányok számára is, és ezzel csökkentsék a mérnök és informatikus szakemberhiányt. Az Egyesület feladatának tekinti, hogy konferenciák szervezésével és egy saját díj átadásával felhívja a figyelmet a női innovátorok társadalomban és gazdaságban betöltött szerepére. Szemléletformáló, stratégiai együttműködéseket alakít ki cégekkel és egyetemekkel, annak érdekében, hogy együttes összefogással, szektorokon átnyúló kooperációkkal küzdjenek a nők alulreprezentáltsága ellen a tudományos és technológiai területeken.

Megosztás