Példa a konstrukcióra

Egy Budapesten frissen alapított marketing ügynökség új irodájában kezdetben nem tervezte vezetékes telefonok kialakítását, gondolván, hogy a munkatársak kommunikációja mobil eszközök segítségével megoldott. Az irodai dolgozók az új munkahelyükön azt tapasztalták viszont, hogy a mobil hálózati lefedettség nem megfelelő szintű. Az ügynökség vezetése, annak érdekében, hogy az irodában ne kelljen mobiltelefont használni, IP telefonhálózat kiépítése mellett döntött. Mivel – új iroda lévén – a LAN hálózat kiépítése még folyamatban volt, lehetőség nyílt az IP telefonok áramellátását biztosító PoE switchek kiépítésére is.

Indulásként 12 db mellék szükséges, valamint fontos szempont, hogy a telefonok mellett legyen PC-s alkalmazás is, ahol chatszobákban dolgozhatnak a munkatársak a különböző projekteken.

Innovatív és igényes cégként telefonokkal szemben elvárás a modern, igényes megjelenés, mely az ügynökség ügyfeleinek is közvetíti a cég minőség iránti elköteleződését.További igény, hogy a telefonok rendelkezzenek Gigabites switch funkcióval, azaz a készülékekre a számítógép is legyen ráköthető, így minden egyes munkahely egyetlen kábellel érhető el, amely tovább növeli az esztétikus irodai környezet színvonalát. Az ügynökség gyakran tárgyal telefonon is partnereivel, így szükséges egy kihangosítható tárgyaló telefon is.

Az új, igényes iroda hatékony kommunikációjának biztosításához a T-Systems az alábbi megoldást javasolja havi nettó 65.000 Ft díjért:

Alcatel-Lucent OXO Connect full IP

Alcatel_oxo
  • Kompakt, minden-az-egyben megoldás
  • A fix mellékoldali kapacitás mellett IP mellékekkel bővíthető
  • Analóg, digitális és IP fővonalak és mellékek együttes kezelésére alkalmas.
  • Hívószám kijelzés akár analóg melléken is
  • Csak fali kivitel
  • Csendes, hangtalan működés, így akár irodába is felszerelhető
  • Hangposta: 1 óra / 2 port alap szolgáltatásként, 200 óráig bővíthető
  • Automata kezelő rendszer opcionálisan: 2 szintű menüstruktúrával
IP végberendezések Alcatel-Lucent 8078BT
(2 DB)
Alcatel-Lucent 8058S
(2 DB)
Alcatel-Lucent 8028S
(8 DB)
  alcatel-lucent-8078s-bt_250x250 alcatel-lucent_8058s_250x250 alcatel-lucent_8028_250x250
Gigabit switch pipa_30 pipa_30 pipa_30
Programozható gomb 10 10 4
Bluetooth pipa_30    
USB pipa_30 pipa_30  
Színes kijelző pipa_30 pipa_30  
Headset csatlakozó pipa_30 pipa_30 pipa_30

Új iroda megnyitásakor kardinális kérdés a megfelelő kommunikációs eszközök beszerzése, a hálózat kiépítése. Amennyiben cége a közeljövőben ilyet tervez, forduljon szakértőinkhez bizalommal.

részletek

Megosztás