kozlekedesi

Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.

Az 2014-ben részvénytársasággá alakult Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. alaptevékenysége az autóbuszos közúti helyi és helyközi (országos, regionális, elővárosi) személyszállítás. A DDKK Zrt. irányítása alá tartozó leánytársaságok: a Gemenc Volán Zrt., a Kapos Volán Zrt. és a Pannon Volán Zrt. A társaság járatai Baranya, Somogy és Tolna megye települései között szállítják az utasokat, továbbá helyi közlekedést biztosítanak e megyék 14 városában. Emellett szerződéses és különjáratokat is közlekedtetnek. A DDKK Zrt. irányítása alá tartozó leánytársaságok mintegy 780 autóbusszal rendelkeznek.

circle_shape

A kihívás

  • A 21. századi közösségi közlekedés részét képező korszerű utaskiszolgáló és -tájékoztató rendszerek már Magyarországon is egyre több közlekedési társaság ügyfelének utazási élményét teszik színvonalasabbá. A T-Systemst Magyarország a DDKK Zrt. irányítása alá tartozó Pannon Volán Zrt. járműveit 2012-ben szerelte fel a legmodernebb, GPS alapú tastájékoztatási rendszerrel, a Kapos Volán Zrt.-nél hasonló tartalommal folyamatban lévő fejlesztés pedig várhatóan 2014-ben valósul meg.
  • A társaság és az utasok részéről is felmerült az igény, hogy ne csak az utastájékozató rendszerek által biztosított előnyöket élvezzék az utasok, hanem a technológiai fejlődés lehetőségeit kihasználva, hatékonyabb és egyszerűbb utaskiszolgálást szem előtt tartva megvalósuljon egy egységes elektronikusbérlet-rendszer is.
vegyi_shape

A megoldás

  • 2012-ben a Pannon Volán Zrt. valamennyi járművére érintésmentes technológiával működő bérletérvényesítési készülékeket szereltünk fel, amelyek a fedélzeti eszközök szerves részeit képezik.
  • A rendszer szükséges komponenseit az elővételi pénztárakban is telepítettük. Az utazó közönség a pénztárakban vásárolhatja meg azt a plasztik kártyát, amely a továbbiakban a bérletüket helyettesíti.
  • A rendszerhez egy on-line értékesítési felület is tartozik, amelyen többek között a megszemélyesített kártyák egyenlegét tölthetik fel az utasok. A megszemélyesített kártyákon a bérlettermékek időszakonként változtathatóak.
serleg_shape

Az üzleti előny

  • A járművekre szerelt rendszer révén a bérlet érvényesítése gyorsabbá és követhetőbbé teszi az utasok közlekedését, így a társaság minden időpontban pontos és aktuális adatokkal rendelkezik a bérlethasználatról.
  • Emellett az utasok is gyorsan és kényelmesen vásárolhatnak bérletet, on-line fizethetnek és ellenőrizhetik bérleteik érvényességét.
  • Egyre kevesebb papír alapú bérletet kell kiállítani, ami csökkenti az előállítási, szállítási és készletezési költségeket, és lényegesen lecsökken a visszaélések lehetőségét is.
  • Az értékesítés adatainak on-line továbbítása megkönnyíti és gyorsítja az elszámolás és az elszámoltatás folyamatait.
  • A szállított programok nemcsak a dolgozók munkáját könnyítik meg, de az esetleges utaspanaszok gyors, pontos és hatékony kivizsgálását is lehetővé teszik, növelik az ügyfelek elégedettségét.
Összes referenciánk