debreceni_logo

DEBRECENI INTENZÍV ÚJSZÜLÖTT KÖZPONT

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézetében történik Hajdú-Bihar megye és Debrecen komplex csecsemő-gyermekegészségügyi ellátása. Az intézet emellett speciális ellátást biztosít a régió és az ikerrégiók egészségügyi ellátóinak is. A 40 ággyal működő Újszülött Intenzív Központ (Perinatális Intenzív Centrum – PIC) elsősorban az Észak-Alföldi régiót látja el, de az ország egész területéről fogad koraszülötteket. Továbbá fogadja az öröklött, vagy méhen belüli ártalom miatt időre, de károsodással, rendellenességgel született, esetleg traumát elszenvedett és emiatt speciális gyermeksebészeti, idegsebészeti beavatkozást igénylő újszülötteket, csecsemőket is.

vegyi_shape

A megoldás

  • Az országosan kimagasló minőségi mutatókkal, eredményekkel büszkélkedő Újszülött Intenzív Centrumban az Európai Unió támogatásával korszerűsödött a koraszülöttek és kritikus állapotú csecsemők ellátása. A fejlesztéseket a T-Systems Magyarország Zrt. és a Medexpert Kft. konzorciuma valósította meg.
  • A T-Systems Magyarország az egészségügyi intézmények speciális igényeit megértve, a betegek oldalán jelentkező elvárásokat szem lőtt tartva szállítja megoldásait az egészségügy számára. Egyedülálló projekttapasztalattal a háta mögött integrált egészségügyi informatikai rendszereket, EU-szabványoknak megfelelő, megbízható, magas színvonalú informatikai szolgáltatásokat nyújt hazai és külföldi ügyfelei számára. Cégünk emellett az e-egészségügyben jártas szakembergárdával, széles körű referenciákkal és termékmenedzsmenttel rendelkezik.
  • A 2012 áprilisában megkötött támogatási szerződés nyomán a kis súlyú koraszülöttek, valamint a kritikus állapotú újszülöttek és csecsemők gyógyításához nélkülözhetetlen eszközpark újult meg. Az Intenzív Újszülött Központ a projekt keretében 20 klinikai inkubátorral, 10 intenzív inkubátorral, 25 perinatális intenzív lélegeztető készülékkel, 80 programozható, infúziós gyógyszeradagoló pumpával, 40 multifunkciós betegőrző monitorral és 3 központi monitorral lett felszerelve.
  • Az orvostechnikai berendezések modernizálásához új informatikai észlelőrendszer kiépítése is társult, amely a betegek életparamétereinek folyamatos rögzítése, elemzése révén segíti a gyógyító munkát. A fejlesztéseket megvalósító konzorciumot vezető T-Systems Magyarország Zrt. olyan komplex, jól felszerelt koraszülött intenzív osztályt alakított ki, amelyben minden eszköz – a hordozható és sterilizálható munkaállomások, a korszerű inkubátorok, a lélegeztető és az automatikus gyógyszeradagoló – összeköttetésben áll a koraszülötteket felügyelő informatikai rendszerrel és a kórházban működő e-MedSolution medikai rendszerrel.
  • A T-Systems Magyarország saját fejlesztésű, web alapú e-MedSolution kórházi informatikai rendszere a maximális integrálhatóságra való törekvés eredményeképpen az intézmény alapműködésének kiszolgálásán túl a többi fontos, korszerű – esetenként nemzetközi gyártók által szállított, illetve szolgáltatott – informatikai megoldásokkal is képes szerves kapcsolatot és együttműködést kialakítani, fenntartani.
  • Az őrző központból minden koraszülött távolról is felügyelhető, a szakszemélyzet azonnal képes reagálni a legapróbb eltérésekre, veszélyhelyzetekre. Ezek a fejlesztések a betegbiztonság szempontjából mérföldkőnek számítanak, esélyt adva az igen kis súllyal született, veszélyeztetett koraszülötteknek nemcsak az életben maradáshoz, de a felnőttkori minőségi élet alapjaihoz is.
  • A debreceni Gyermekgyógyászati Intézet PIC fejlesztése mellett a T-Systems Magyarország a tatabányai Szent Borbála Kórházban és két pécsi klinikán is hasonló tartalommal valósított meg sikeres projektet.
Összes referenciánk