siemens

Siemens

A több mint 165 éves történetre visszatekintő Siemens egyike a világ vezető technológiai vállalatainak. Globális jelenléte közel kétszáz országra terjed ki. A Siemens Magyarország meghatározó nagyvállalatai közé tartozik, sokoldalú tevékenységével jelen van a mindennapokban: megtalálható a korszerű nagyvárosi tömegközlekedési eszközökben, az elővárosi vonatokon, az energiatermelést biztosító erőművekben, az épületek energiahatékonyságát biztosító berendezésekben, a kórházak diagnosztikai eszközeiben, az autógyárak mérnöki tervezőszoftvereiben és az egyetemek oktatóközpontjaiban. Jelenleg több mint 2000 munkavállalót foglakoztat hazánkban három telephelyen.A magyarországi Siemens csoport tagjai a 2011/12-es üzleti évben végbement integrációs folyamatot – a Siemens Zrt., a Siemens Transzformátor Kft. és a Siemens Erőműtechnikai Kft. összevonását – követően a Siemens konszolidált vállalatcsoportot alkotó négy vállalat: Siemens Zrt., Siemens Audiológia Kft., Siemens PSE Kft., evosoft Hungary Kft.A projekt megbízója a Siemens Zrt. alternatív energiával foglalkozó divíziója. A stabil energiarendszer alapja a villamos energia, melynek előállításához innovatív technológiákra van szükség. A Siemens az energiarendszer egésze számára szállít innovatív termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat. Egyedülálló know-how és a globális energiapiacokon szerzett tapasztalatok segítik a vállalatot abban, hogy ezeknek a kihívásoknak meg tudjon felelni. Az innovációnak köszönhetően a szélenergia a konvencionális villamos energiatermelés meghatározó konkurensévé vált. A Siemens egyike azoknak a vezető világcégeknek, amelyek megoldásokat kínálnak az on- és offshore szélenergia felhasználáshoz.

circle_shape

A kihívás

  • A dolgozók területileg, akár különböző kontinenseken szétszórva, külső telephelyeken végzik munkájukat. Ezek a telephelyek sok esetben nem rendelkeznek irodai infrastruktúrával, és a munkavégzés gyakran terepen történik. A munkaidő és a munkafolyamatok adminisztrációját a cég vállalatirányítási rendszerében azonban meg kellett oldani, amelyet korábban utólagos offline rögzítéssel végeztek. A projekt célja ennek egylépcsős, automatizált megoldással való felváltása volt.
vegyi_shape

A megoldás

  • A mobilengine alkalmazás a terepen dolgozó munkatársak mobil készülékein fut, ennek előnye, hogy irodán kívüli és rossz természeti körülmények között is használható. A dolgozó a jelszavas belépés után az éppen végzett munkával kapcsolatos adminisztrációt el tudja végezni, és ugyanitt tájékoztatást is kap a következő projekt adatairól. A munkatársak mobilengine szerverre küldött adatai biztonságos interfészen keresztül jutnak be a Siemens vállalatirányítási rendszereibe, ahol azonnal megjelennek, így a további folyamatok input információiként felhasználhatók.
serleg_shape

Az üzleti előny

  • Az eddig nehézkesen követhető munkafolyamat nyilvántartása naprakésszé vált, ezzel együtt a dolgozók produktívan töltött ideje növekedett, továbbá javult a dolgozók informatikai eszközeinek az állagmegóvása.
  • A projektek költségtervezése és a realizált költségek összehasonlítása már a projekt közben megtörténhet, ami valós időben szolgáltat fontos kontrolling adatokat.
Összes referenciánk