zene

Zeneakadémia

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a magyar komolyzenei képzés legmeghatározóbb, több mint 130 éves múltra visszatekintő intézménye. Az Egyetem központi épülete (Budapest VI. Liszt Ferenc tér 8.) közkeletű nevén a Zeneakadémia 1907-ben épült Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján. Ez volt az ország első vasbeton szerkezetű épülete, amely páratlan külső és belső iparművészeti és képzőművészeti anyaga révén a magyar és közép-európai szecesszió egyik kiemelkedő építészeti remeke. Az épület 2013 végén lezárult rekonstrukciós folyamata Európai Uniós támogatással valósult meg.

circle_shape

A kihívás

  • Az épület passzív és aktív hálózatát kellett az épület kibővített funkcióinak (komolyzenei rendezvények, konferenciák, előadások) megfelelően a várható jövőbeli igények kiszolgálására is alkalmassá tenni. Mindezt az épület teljes külső és belső rekonstrukciójával párhuzamosan, a többi kivitelezővel való rugalmas együttműködésben, egy műemléki védettségű épületben. Az egyik legnagyobb kihívást a szigorú belsőépítészeti elvárások és az informatikai ellátottsági igények – sokszor egymásnak ellentmondó – követelményeinek való megfelelés jelentette.
vegyi_shape

A megoldás

  • A passzív hálózat egy 1577 végpontból álló, strukturált kábelezési rendszerként kerül megvalósításra, amely a számítógépes végpont mellett a koncertek rögzítését is végző kamerarendszert és a stúdiótechnikát is kiszolgálja, 10Gb-os gerinchálózati és 1Gb-os aktív eszközökkel. Az épületen belüli vezeték nélküli hálózatot, amely a látogatók kiszolgálásáért felelős, úgy sikerült kiépíteni, hogy az eszközök rejtett elhelyezésével az épülettel kapcsolatos belsőépítészeti elvárásoknak messzemenőkig megfelelt a megoldás.
serleg_shape

Az üzleti előny

  • Olyan hálózati infrastruktúra jött létre, amely XXI. századi informatikai hátteret nyújt a Zeneakadémiában megrendezett konferenciák, rendezvényék, zenei események számára, és amelyet a telepített rendszerek hosszú távú támogatottsága tesz időtállóvá.
Összes referenciánk