Diákok fejlesztik az EFOTT fesztivál új applikációját a T-Systems szakértőivel

A fiatalok immár az egyik legnépszerűbb fesztiválnak, a százezer látogatót fogadó EFOTT-nak is fejleszthetnek appot a T-Systems héten meghirdetett pályázata révén. A hazai infokommunikációs szektor piacvezető vállalata a legjobb pályázat megvalósulását szakértői csapatával támogatja.

Az appverseny legjobbjai EFFOT-fesztiválbérletet kapnak az egymillió forintos jutalom mellett, valamint lehetőséget is: gyakornokként vagy juniorként bekerülhetnek a T-Systems több mint ezer fős informatikus csapatába. Az öt legkreatívabb ötlet megálmodói pedig részt vehetnek a T-Systems nyári szellemi alkotótáborában, a T-Systems Ötletcampuson.

A T-Systems számos módon van folyamatosan jelen a digitális generáció életében és a különböző korosztályoknak kínált programjaival igyekszik minden téren minél több lehetőséget adni, kölcsönösen inspirálódni, együtt gondolkozni és dolgozni az infokommunikációs (ICT) világa felé nyitott fiataloknak. Azt, hogy a vállalat szakértői szerint milyen lesz a digitális jövő, tavasz óta országszerte hat egyetemre látogatva egy interaktív kiállítás, a Jövőtér keretében mutatták be a diákoknak. Az év utolsó, egyben leglátványosabb Jövőtér rendezvényét középiskolások és egyetemisták számára az ICT szakma legnagyobb hazai konferenciájának, a T-Systems Symposium másnapján tartották, ahol bejelentették az EFOTT –tal közös appversenyt is.

A programban az innovatív kiállítás mellett inspirációs és szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetés színesítették a rendezvényt, amiben a diákok megismerhették milyen együttműködési programokat kínál nekik a cég. A Z és Y generációnak szervezett kerekasztal résztvevői között ott volt Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója, Forster Orsolya, a T-Systems innovációs laborja, a Kitchen Budapest munkatársa,Tóth Norbert, t-systemses gyakornok, Menyhárt Erika, a Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium igazgatója, Orbán Balázs, az EFOTT programszervezési vezetője, valamint Sásdi Bálint, junior mérnök, a T-Systems Akadémia tagja. A rendezvény teljes ideje alatt megtekinthető volt a Jövőtér interaktív digitális kiállítás, valamint a Kitchen Budapest Training 2038 elnevezésű VR installációja.

A rendezvény is mutatja, hogy a T-Systems fontosnak tartja, hogy minél több formában tudjon kölcsönösen inspirálódni, együtt gondolkozni és dolgozni általános iskolás, gimnazista, érettségizett, egyetemista diákokkal vagy pályakezdő szakemberekkel. Nemcsak azért, mert több mint ezer fejlesztésének jelentős részét - legyen az mesterséges intelligencia vagy éppen okos város alkalmazás – pont ezek a generációk használják a legintenzívebben, hanem azért is. mert a digitális világ építéséhez az új technológiák készségszintű ismeretén túl szükség van a fiatalok friss és újszerű gondolkodására is.

Megosztás