Eldőlt, milyen lesz az EFOTT hivatalos appja

Óbudai Egyetemisták fejlesztik az EFOTT fesztivál új applikációját a T-Systems szakértőivel

Az Óbudai Egyetemre járó #csapatnev team nyerte a T-Systems fejlesztői versenyét. Így három mérnökinformatikus fejlesztheti a T-Systems szakértői mentorálásával a 110 ezer látogatót fogadó EFOTT fesztivál új applikációját, és elviheti a győztesnek járó 1 millió forintos pénzjutalmat is. A T-Systems a versenyen induló valamennyi diákot várja fejlesztői csapatába gyakornoknak, és invitálja nyári szellemi alkotótáborába, a T-Systems Ötletcampusra.

AZ APPVERSENYRŐL

  • A T-Systems novemberben fejlesztőversenyt hirdetett 16+ korú diákok körében az EFOTT fesztivál új applikációjának lefejlesztésére.
  • A több tucat jelentkezőből, egy szakmai előszűrés után a zsűrizésére végül hat pályázó jutott tovább, akik munkájukat február 12-én, tegnap prezentálták.
  • A zsűri tagjai voltak az EFOTT részéről Orbán Balázs programszervezésért felelős vezető és Árkossy Máté IT vezető, a T-Systems részéről Tápai Tamás, ágazatigazgató, Krucsó Bálint fejlesztő, Makrai Patrik appfejlesztő a T-Systems innovációs laborjából, a Kitchen Budapesttől.
  • A zsűri döntésénél figyelembe vette, hogy az egyes beküldött applikációk, rendelkeznek-e angol és magyar nyelvű verzióval, mennyire felhasználó barát a felépítése, képes-e közösségi média felületeket integrálni, valamint hogy képes-e az értesítések küldésére.
  • A zsűri ezen felül figyelembe vette az EFOTT online kérdőívét, ami a jó fesztiválappról kérdezett és amit 858-an töltöttek ki.

„Minden pályázó csapat nagyon felkészült volt, kiváló minőségű és átgondolt anyagok készültek, mind felhasználói, mind szakmai oldalról – mondta Tápai Tamás a 800 fős t-systemses fejlesztői csapat vezetője, a zsűri elnöke. Rendkívül sok kreatív ötletet hoztak a pályázók, és az előadói készség is magas színvonalú volt mindegyik csapatnál, ami a karrierjük elején járó IT-soknál nem kézenfekvő. A nyertes pályázat és a legjobb ötletek megvalósulását fejlesztői csapatunk támogatja a továbbiakban, az érintett pályázókkal közösen induló projekt keretein belül. Szívesen látjuk fejlesztői csapatunkba a versenyen induló valamennyi diákot gyakornok - majd remélhetőleg junior - munkatársként, és invitáljuk nyári szellemi alkotótáborunkba, a T-Systems Ötletcampusra.Az appverseny ismét megerősítette bennem, hogy a digitális generációkkal való folyamatos együtt gondolkozás, kölcsönös inspirálódás elengedhetetlen. Nemcsak azért, mert - a jelenleg futó - több mint ezer fejlesztésünknek jelentős részét - legyen az mesterséges intelligencia vagy éppen okos város alkalmazás – pont a digitális generációk használják a legintenzívebben, hanem azért is, mert a digitális világ építéséhez az új technológiák készségszintű ismeretén túl szükség van a fiatalok friss és újszerű gondolkodására is.

DÍJAZOTTAK

nyertesek_360x210

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#csapatnév

A NYERTES

Az Óbudai Egyetemre járó mérnökinformatikusokból álló #csapatnev team nyerte a T-Systems EFOTT appversenyt, a nettó 1 millió forintos jutalmat.A csapat tagjai, akik a T-Systems szakmai mentorálásával fejlesztik ki az EFOTT idei nyári hivatalos appját: Ivanics József, Léki Bence, Németh Barna.

„Mind a hárman örülünk az első helynek. Rendkívüli dolog lenne, ha azt mondhatnánk, hogy lefejlesztettük az EFOTT hivatalos appját. Azért jelentkeztünk a versenyre, mert a kihívás vonzott minket, az a tény, hogy egy elég nagy céggel, a T-Systemsszel dolgozhatunk, illetve egy eléggé ismert fesztiválnak, az EFOTT-nak az appját fejleszthetjük. A következő hónapokhoz így fogunk hozzáállni. Szerdán már indul is a közös munka a T-Systems szakembereivel.”

A győztes csapat a pénzjutalom mellett EFOTT-fesztiválbérletet és szállást nyert 5 fő részére, valamint lehetőséget is, hogy a csapattagok gyakornokként bekerülhetnek a T-Systems fejlesztői csapatába és részt vehetnek a T-Systems nyári szellemi alkotótáborában, a T-Systems Ötletcampuson.

A 3 LEGJOBB ÖTLET

A zsűri díjazta a három legjobb ötlet megálmodóit is.
Díjazottak:

  • AppFOTT alapdizájn koncepcióért: Nyári Attila (Budapesti Corvinus Egyetem, gazdaságinformatika), Muck Ferenc (Budapesti Corvinus Egyetem, vezetés és szervezés Msc).
  • CoderZ kreatív ötletért: Kontár Soma (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Információs Technológiai és Bionikai Kar, molekuláris bionikai mérnök szak), Makács Ákos (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Információs Technológiai és Bionikai Kar, molekuláris bionikai mérnök szak), Szoljár Richárd (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Információs Technológiai és Bionikai Kar, info bionikus mérnök szak),
  • Mészáros Boglárka (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, vegyészmérnök) kreatív ötletért

Jutalmuk: EFOTT fesztiválbérlet, fesztiválkártya, emellett lehetőséget is kapnak, hogy dolgozzanak a T-Systems fejlesztői csapatában és részt vehessenek a T-Systems nyári szellemi alkotótáborában, a T-Systems Ötletcampuson.

A KÖZÖNSÉGDÍJAS

A hat mobilappot nem csak a szakmai zsűri véleményezte, de az EFOTT appverseny honlapján indított közönségszavazáson a fesztivál látogatói is voksolhattak a kedvencükre. Az online közönségszavazást Mészáros Boglárka(Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, vegyészmérnök) nyerte meg.

A T-SYSTEMS MAGYARORSZÁG

A T-Systems Magyarország Zrt. hazánk legnagyobb, a teljes infokommunikációs spektrumot lefedő szolgáltató vállalata. A Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló cég ügyfélkörébe a nagyvállalatok mellett a közszféra intézményei, valamint a kis-és középvállalatok tartoznak, akik számára a legújabb technológiai és üzleti trendeknek megfelelő infokommunikációs megoldásokat nyújt.

EFOTT

Ma az EFOTT 110 ezres létszámával az egyik legjelentősebb fesztivál a fiatalok körében és Magyarország legnagyobb hallgatói eseménye. Azonban az EFOTT nem csak buli, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a fiatalok sport-, gasztro- és kulturális életének fellendítésére is. 2018-ban a Velencei-tó strandján, Velencén kerül megrendezésre július 10-16. között a fesztivál, ahol a szervezők elmondásai szerint nagyobb parti lesz, mint valaha! Strand, koncert, gasztro, civil tér, strandfoci, mozi és több, mint 100 magyar fellépő egy helyen. 2018-ban Házigazda intézményként erősíti a szervezői csapatot: az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Megosztás