Ott leszünk a Startup Safarin!

Budapesten minden áprilisban megnyitják kapuikat a legizgalmasabb startupok és technológiai cégek. A Startup Safari olyan konferencia, ami már a MOST generációjának igényei alapján szerveződik: reggelik, irodai túrák, workshopok, hackathonok, találkozók, tréningek, a legújabb, legforróbb trendeket és technológiai fejlesztéseket bemutató előadások változtatják a várost egy nyüzsgő két napos tavaszi jamboree-vá.

Április 17 – 19 között érkezik Budapestre a Startup Safari. A magyar főváros az elmúlt években színvonalas és pezsgő startup kultúrájával méltán vívta ki a figyelmet Európában, ezen a két napon pedig a startup világ kulisszái mögé enged betekintést mintegy 300 különböző programon és 13 tematikus útvonalon keresztül.

Az idei évben a rendezvény egyik kiemelt témája a digitalizáció hatása a munkaerőpiacra, a vállalkozások jövőjére. Ezt a témát járja körül a Future of work útvonal, feltárva hogy a folyamatok automatizálása, a technológia terjedése milyen hatással van a munkaerőpiacra és a minket körülvevő szociális hálóra. Már a MOST-ban is érzékelhetjük, hogy mennyi munkafolyamatot képes megváltoztatni a mesterséges intelligencia alkalmazása, és vannak, akik aggodalommal tekintenek a jövőre a munkahelyek megszűnése miatt.

A digitalizáció hatására kétségtelenül átalakul a munkaerőpiac, ez a változás rendkívül gyorsan zajlik. A digitalizáció azonban új lehetőségeket is teremt, ezért nem mindegy, hogy felkészülünk-e és készen állunk-e a változásokra. A technológia nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően ma már szabadúszóként dolgozhatunk a világ bármely pontján, amikor szinte csak egy stabil internetkapcsolattól függünk.

Piacvezető infokommunikációs vállalatként az útvonalat támogató T-Systems célja, hogy megmutassa szervezeten belüli nyitottságát a munka jövőjét formáló trendek irányában, és felhívja a figyelmet arra a lehetőségre, hogy projekt alapon freelancerként is lehet egy multinak dolgozni, ezzel is lerombolva a multis világgal szemben táplált leggyakoribb sztereotípiákat, köztük azt, hogy a szabadság és a multinacionális vállalat fogalma kizárják egymást. Az informatikai feladatok jellegéből adódóan a T-Systems-nél lévő feladatok jelentős része kiváló lehetőséget nyújt ugyanis arra, hogy freelancerekkel és kisebb, összeszokott alkotó csapatokkal dolgozzunk együtt, a világra hatással lévő és azt formáló projektjeinkben. Ezekbe a projektekbe is betekintést engedünk az útvonalon keresztül.

A Future of work útvonalon az alábbi eseményekkel leszünk jelen:

1. Inspiráló technológiai előadások:

Április 17-én a T-Systems szakértői és az innovációs laborunk, a Kitchen Budapest kutatói tartanak előadásokat hét különböző témában a T-Systems anyavállalattal közös székházában. Olyan dolgokról lesz itt szó többek között, mint VANDA, a digitális üzleti asszisztens, az Augmented Reality, NBIoT, vagy az arcfelismerő videoanalitikai rendszerek. De bemutatunk egy 3D okos kéz-protézist is, melynek segítségével több, növésben lévő gyermek számára lesz elérhető a protézis használata. A gamerek pedig imádni fogják azt a fejlesztést, aminek köszönhetően a játékban már a saját kezüket tudják modellezni.

2. Future Space

Április 17-én székházunk aulája három órára jövőtérré alakul, ahol életközelségbe hozzuk azokat a fejlesztéseket, mellyel a világot formáljuk. Itt ki lehet próbálni, át lehet élni, ahogyan alakul a világ a digitalizáció hatására. Bemutatjuk a T-Systems erőforrásportált, egy 3D okos-protézist, SmartCity terepasztalt, amin megismerkedhetünk az ipart, a várost és a mezőgazdaságot formáló okos megoldásokkal, és egy, az ipar 4.0 korszakváltására felkészítő gyakorlókészlet. De velünk lesz a virtuális valóság személyre szabott kézmodellje, a HandVR is és megismerhetjük a világ harmadik leggyorsabb mesterséges intelligencián alapuló videoanalitikai rendszerét is.

3. Székház safari

Április 17-én megnyitja a kapuit a Telekom és a T-Systems közös székháza is, hogy megmutassa az érdeklődőknek nyolc emeleten rejtőzködő titkait, munkaállomásait és a fantáziának teret engedő közösségi tereit.

 

Április 18-án a T-Systems szakemberei a Startup Safari más útonalain is előadnak. Olyan témákat hozunk, mint az e-health, smart city megoldások, IoT, 5G, cybersecurity. Este pedig zárd velünk a Startup Safarit a STEX-ben a Future of work útvonal hivatalos záróbuliján!

Keressétek eseményeinket a Facebookon, találkozzunk a Startup Safarin!

Regisztrálni az eseményre április 1-től lehet, részletes programok leírásokkal együtt a Startup Safari honlapján érhetők el.

Megosztás