A végső tesztelés előtt áll a MOL Bubi

A MOL Bubi közbringarendszer éles indulása az előzetes tervektől eltérően halasztódik, mert a rendszer kiépítésére szerződő konzorcium a T-Systems Magyarország Zrt. – mint a konzorcium egyik tagja – koordinációjában megvalósuló és a működéshez szükséges egyedi szoftver fejlesztését és tesztelését a szerződésben vállalt időpontnál később zárja le a megrendelt rendszer komplexitása miatt. A konzorcium a MOL Bubi közbringarendszer nyílt próbaüzemének és átadásának eltolódása miatt az utazó nagyközönség és az érdeklődők szíves türelmét és megértését kéri.

A végső tesztelés előtt áll a MOL BubiA MOL Bubi projekt megvalósítását a T-Systems Magyarország Zrt. és a Csepel Kerékpárgyártó és -forgalmazó Zrt. konzorciuma nyerte el 2013 nyarán. A rendszer központi részét jelentő és a kölcsönzést támogató szoftver, valamint a kapcsolódó hardverelemek szállítását és az ehhez kapcsolódó rendszerintegrációs feladatokat a német Nextbike GmbH végzi a konzorcium alvállalkozójaként. A Nextbike által kínált rendszer a világ számos városában működik, a Budapesten megvalósított rendszer a már meglévő megoldásoknál is nagyobb komplexitással bír. A rendszer egyes elemei (így a fedélzeti számítógép, az érintőképernyős terminál, a mobiltelefonos kölcsönzés, a speciális parkolási, vészleadási funkciók, stb.) már több, különböző városban működnek, de az összes elem együttesen először Budapesten kerül megvalósításra, amelynek eredményeként egy egyedi, világszínvonalú megoldás jön létre.

A kapcsolódó integrációs feladatok a rendszer megvalósítása szempontjából az eredeti terveknél több időt vesznek igénybe. A konzorcium extra erőforrások bevonásával a Budapesti Közlekedési Központtal szorosan együttműködve folyamatosan végzi a rendszer végső optimalizációját és tesztjeit a MOL Bubi mielőbbi átadása érdekében. A rendszer jelenlegi állapota már most lehetővé teszi, hogy a BKK által szervezett, nyilvános próbaüzemre a regisztráció hamarosan megkezdődjön és ezer jelentkező kipróbálhassa a közbringarendszert működés közben, így további, jelentős késedelemre nem lehet számítani a MOL Bubi átadásával kapcsolatban.

A T-Systems Magyarország Zrt. elkötelezett abban, hogy a MOL Bubi projekt egyik fő kivitelezőjeként minőségi megoldással járuljon hozzá a városi közösségi közlekedésben valódi alternatívát kínáló közbringarendszer kialakításához. A T-Systems Magyarország Zrt. arra törekszik, hogy a nagyközönség minél üzembiztosabb és stabilabb rendszert használhasson a projekt lezárását követően, ezért a különböző részelemek együttműködésével kapcsolatos, végső tesztelési munkák elvégzését a lehető legkörültekintőbben végzi el.

A nyilvános próbaüzem kezdetéről és részleteiről, valamint a MOL Bubi indulásáról a Budapesti Közlekedési Központ hamarosan értesíti a nyilvánosságot.

Információtár

T-Systems
  Magyarország Zrt.

T-Systems Magyarország Zrt.

Sajtókapcsolat , 1117 Budapest, Budafoki út 56.

Névjegy mentése QR kóddal