Új partner az elektronikus aláírás fejlesztésében

Időtálló hitelességAz elektronikus hitelesítési és aláírási rendszereket fejlesztő és szolgáltató Microsec Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodást a T-Systems Magyarország. A két cég ezentúl közösen dolgozik a Microsec PassBy[ME] megoldására épülő új szolgáltatások kifejlesztésén.

A már szabadalommal rendelkező PassBy[ME] megoldás a publikus kulcsú infrastruktúra (PKI) mobiltelefonokba való beépítésén alapul. Ennek segítségével a felhasználó mobileszközével azonosítani tudja magát, majd aláírhatja a telefonjáról indított tranzakciókat, valamint bármilyen elektronikus dokumentumot. Az így előállt elektronikusan aláírt dokumentumok joghatásukat tekintve akár teljes bizonyító erejű magánokiratnak is minősülhetnek.

Az együttműködés keretében a T-Systems a PassBy[ME] mobil autentikációs és elektronikus aláíró megoldást saját meglévő szolgáltatásaiba is beépíti, valamint továbbfejleszti. Fontos cél, hogy az elektronikus aláírás még inkább felhasználóbarát, ezáltal elterjedtebb legyen.

Az együttműködés már csak azért is időszerű, mert 2016. július 1-én életbe lép a bizalmi elektronikus szolgáltatásokról és aláírásról szóló egységes európai szabályozás, az eIDAS. A rendelet uniós szinten szabályozza az elektronikus aláírás technológia felhasználását, az azon alapuló szolgáltatások működését, és megteremti az együttműködést a tagállamok elektronikus aláírásra épülő rendszerei között.

 T-Systems
  Magyarország Zrt.

Kapcsolat

T-Systems Magyarország Zrt.

Sajtókapcsolat , 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 36.

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás