Együtt gondolkodunk, közösen cselekszünk.

Együtt gondolkodunk, közösen cselekszünk!

Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy bármi megtörténhet, olyan dolgok, melyekre nem számítunk és nem vagyunk felkészülve. A megszokott életünk egyik napról a másikra megváltozott és soha nem lesz olyan, mint korábban. A mindennapjaink részévé vált a folyamatos változás. Ahhoz, hogy holnap sikeresek tudjunk maradni, alkalmazkodnunk és gondolkodnunk kell, fel kell tudnunk tenni a megfelelő kérdéseket. Mi lesz holnap? Milyen lesz a jövő? Félünk tőle? Elszenvedjük? Vagy rugalmasak leszünk, felkészülünk és a kezünkbe vesszük az irányítást? Partnereinkkel közösen azon dolgozunk, hogy válaszokat, megoldásokat nyújtsunk ügyfeleinknek most és a jövőben egyaránt. Neves szakembereket, ismert művészeket és véleményformálókat kértünk fel, hogy közösen gondolkozva feltegyük a legfontosabb kérdéseket és közösen keressük rá a valós válaszokat.


A kiberbiztonság napjaink fontos kérdése, hiszen a digitális eszközök életünk részévé váltak. Nem csak a munkánkat végezzük a segítségükkel, hanem a magánéleti titkainkat, személyes adatainkat és emlékeinket is számítógépen, okostelefonon vagy felhőben tároljuk. A pandémiás helyzet következményeként a digitalizáció még inkább előtérbe került, hiszen rövid idő alatt komplett vállalkozások, céges megbeszélések és családi események költöztek az online térbe. Minden adat információt hordoz magában, ezáltal olyan dolgokat árul el rólunk, amit akár még mi magunk sem tudtunk. Vajon kiknek a kezére jutnak ezek az adatok? Mit tudunk tenni adataink biztonsága érdekében? Keleti Arthurt, a T-Systems IT Biztonság szakértőjét kértük fel, hogy közösen gondolkodva keressünk válaszokat adataink védelme érdekében.

A 21. század munkaerőpiacán az automatizáció, a digitalizáció és a robotizáció egyre erősebb megjelenésével felvetődik Bennünk a kérdés milyen munkája lesz a jövőben az emberiségnek? Vajon mit hoz a jövő? Milyen szerep jut a humanoid robotoknak? Segíteni, támogatni fogják a munkánkat vagy elveszik azt? A következő generációkat arra kell ösztönöznünk, hogy megtanuljanak szimbiózisban élni és dolgozni ezekkel a digitális lényekkel. Fel tudjuk erre készíteni őket? A T-Systems Symposiumára készülve Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a vállalatok, a kormány és a közösség együttműködésének szükségességét fogalmazza meg annak kapcsán, hogy a jövő nemzedéke tudjon és akarjon a robotokkal együttműködni.

Mit tartogat a jövő a zeneipar számára? Valóban egy gombnyomás elég lesz ahhoz, hogy koncerthangulatot varázsoljunk egy üres szobába? Nem is olyan régen a televízió és a rádió volt az egyetlen út az emberekhez. A technológia fejlődésével ma már elég egyetlen kattintás. Hogyan férkőzik be a robotizáció a zeneiparba? Lehetséges, hogy a jövőben robotok fogják írni a dalokat? Rúzsa Magdi szerint, bármennyire is halad előre a technika és vele együtt a világ, kelleni fogunk mi emberek, hiszen szív és lélek nélkül ebben az iparágban az egész mit sem ér. Azonban fontos figyelnünk arra, hogy a digitalizáció okozta emberi elszigeteltséget megállítsuk, és ne tudjuk eltávolodni egymástól a mindennapokban.

Megosztás