Új generációs alkalmazások és üzleti intelligencia

Versenyelőnyt és rendet varázsolni a káoszból

Új generációs alkalmazások és üzleti intelligencia Az utóbbi években az üzleti alkalmazások új nemzedékei jelentek meg: az instant és adaptív, azaz módosításra és együttműködésre fejlesztett alkalmazások, amelyek ráadásul szolgáltatásként is igénybe vehetők (SaaS), így olyan tudással gazdagítják a felhasználókat, amely korábban csak hatalmas beruházások árán lett volna megszerezhető. Tervezési megközelítésük és az alkalmazott technológiák révén ezek az applikációk könnyen módosíthatók az üzleti igények változásai szerint, biztonságosan összekapcsolhatók az üzleti szereplők rendszereivel, valamint más alkalmazásokkal, szabványos eszközökkel is. Az új generáció fejlesztései integráltak a közösségi alkalmazásokkal, bárhonnan – így „okos” mobileszközökről is – elérhetők, működésükben pedig intelligensen alkalmazkodnak a felhasználó aktuális körülményeihez. Az új generációs jellemzők megjelennek a szoftverszállítók alkalmazáscsomagjaiban és az egyedi fejlesztésű alkalmazásokban egyaránt.

Ugyanakkor minél több elektronikus eszköz vesz részt a vállalati és lakossági folyamatokban, annál több adat keletkezik, amelyek különböző adatbázisokban jelennek meg. A nagytömegű adat feldolgozása egyre nagyobb nehézségekbe ütközik, pedig az ebből leszűrhető trendek, statisztikai elemzések az üzleti döntéshozatal fontos forrásaivá válhatnának.

Az üzleti hatékonyság szempontjából alapvető fontosságú, hogy ezeket az adatokat rendszerezni tudjuk, a létrehozott adatbázisokból pedig – üzleti elemzések révén – olyan tudásra tegyünk szert, amely előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben. Ez a folyamat az üzleti intelligencia (angol rövidítéssel BI): a céget érintő folyamatok kutatása, feldolgozása, illetve az üzleti döntéshozatal elemzésalapú támogatása.

A felhasználói rendszerek egyre intelligensebbek, egyre könnyebben kezelhetők lesznek olyan technológiák révén, mint a csoportmunkát, közösségi gondolkodást támogató web 2.0, illetve a portálok. Így a BI úgyszólván mindenütt jelen lesz, és egy üzleti terület képviselője viszonylag kis szakértelemmel tudja a kapcsolódó eszközöket használni jelentések készítésére.

Egy-egy vállalkozás döntéshozója ma már informatikai tudás nélkül is képes lehet arra, hogy a vállalata által használt IT-infrastruktúrát elemzések, jelentések készítésére használja. A könnyű kezelhetőségről a háttérkiszolgálókon futó elemzőprogramok gondoskodnak, érthető, befogadható formátumúvá alakítva az összegyűjtött adatokat. Piacvezető alkalmazás-fejlesztő és integrációs, valamint üzleti intelligencia megoldás-szállító vállalatként a hazai vállalkozások felkészült partnerei vagyunk az új generációs alkalmazások és BI-megoldások magyarországi bevezetésében, fejlesztésében. Célunk, hogy a kor követelményeinek megfelelő, teljes körű szolgáltatásokat kínáljunk ügyfeleinknek.

T-Systems Magyarország

Kapcsolat

T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás