Hálózatba kapcsolt egészségügy

Egészségügy Az orvostudomány fejlődése, az öregedő népesség és a növekvő költségek jelentik az egészségügyi ágazat legnagyobb kihívásait. Az infokommunikációs megoldások segíthetnek növelni az egészségügyi ellátórendszer hatékonyságát és a jobb betegellátást. Az egészségügyi költségek évről évre emelkednek, az ágazat hatékony működtetése egyre nehezebb feladat. A T-Systems Magyarország infokommunikációs megoldásai segítik az ágazati szereplőket abban, hogy modern technológiák bevezetésével időt és pénzt takarítsanak meg, és ezen túl javíthassák a gyógyítás színvonalát és a beteg ellátás minőségét. Vállalatunk így támogatja az egészségügyi ágazat fejlődését, finanszírozhatóságát - jelenleg és a jövőre nézve is.

Adatok, konzultáció

Egészségügy Ma már a modern mobil eszközök és az internet használatával az orvosok biztonságosan és bárhonnan percek alatt hozzáférhetnek a páciensek adataihoz, az orvosi feljegyzésekhez, a kórtörténetekhez, a leletekhez és a laboratóriumi eredményekhez. Így nincs szükség a beteg utaztatására és az orvosok munkája is egyszerűbbé válik. Ezek az új megoldások lehetővé teszik, hogy a betegek egészségügyi adatai távolból is értékelhetők legyenek, ezzel javítva a hatékonyságot, növelve a páciensek biztonságát, jelentős költségmegtakarítást eredményezve. Ilyen megoldás a virtuális gyermekkórház, amelynek segítségével alkalmazni lehet többek között a távdiagnosztikát, illetve lehetővé válik különböző földrajzi helyen dolgozó munkacsoportok távoli, hatékony együttműködése úgy, hogy azok sem szervezetileg, sem a felhasznált erőforrások tekintetében nincsenek egy-egy telephelyhez kötve. Megfelelő logisztikával így centralizálhatóak például a drága laborvizsgálatok, megoldható a gyermek alapellátás szereplőinek támogatása/integrálása is (iskola- és gyermek szakorvosok, járványügyi szervezetek, sportorvosok egy információs rendszerbe történő bekapcsolása).

Teljeskörű megoldások az egészségügyi intézmények hatékony működtetéséhez

Megfelelő színvonalú gyógyító tevékenység csak gazdaságosan működő egészségügyi szervezetekben folyhat, és ez ma már elképzelhetetlen biztos, professzionális infokommunikációs háttér nélkül. E kihívásra a T-Systems Magyarország teljes körű megoldást kínál.

Portfóliónk alapeleme az itthon piacvezető és nemzetközi piacon is sikeres e-MedSolution kórházi információs rendszer.  A rendszer nagyszámú, a különböző méretű intézmények speciális igényeit kielégítő speciális saját és partner modullal integrált, többek között laboratóriumi információs rendszerek, vezetői információs rendszerek, gyógyszertári rendszerek, gazdasági és gazdálkodási rendszerek, gyógyszertörzs, elszámolási besorolási modulok, stb. Saját gazdálkodási rendszerünk a MedSAPSol két platformon, SAP All in One és a kisebb szervezetek számára SAP Business One alapon is elérhető. Ezek a megoldások a világ legnépszerűbb vállalatirányítási rendszereit egészítik ki speciálisan a kórházakra, ezen belül is a magyar gyógyító intézményekre szabott megoldásokkal. Az intézmények közötti információcserét a HISCOM intézményközi kommunikácós rendszer támogatja. A HISCOM-ra alapozva az egészségügyi szakemberek mobil telefonról, tetszőleges helyről bekapcsolódhatnak a gyógyító folyamatokba a HISMobile rendszer segítségével.

Egészségügyi informatikai támogatás a felhőből

A hagyományos, az intézmények által megvásárolt és a telephelyükön telepített konstrukciók mellett egészségügyi megoldásainkat a havídíjas formában a felhő szolgáltatásként is elérhetik. Ily módon a teljes támogató rendszert össze lehet állítani, mert a T-Systems Magyarország egészségügyi megoldásának fő elemei az e-medSol kórházi inforációs rendszer, a SAP Business One alapú gazdásági rendszer valamint az intézményközi kommunikáció és a mobil elérés felhő szolgáltatásként igényelhetők.

Információtár

T-Systems Magyarország

Kapcsolat

T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás