Legyél Te is informatikus!

Rendkívüli informatika óra középiskolai osztályoknak, hogy az informatikai és mérnöki pályák választására inspirálja a diákokat.

Az informatika az élet minden területén jelen van, egyre nagyobb szerepet kapnak a gépek és a robotok, egyre több munkakörben elvárássá válik valamilyen szintű programozási készség. A digitalizáció sokkal több informatikust kíván, mint ahányan az országban az informatika területén dolgoznak, vagy azt tanulják.

A T-Systems több ezer fős csapatával Magyarország digitalizációján dolgozik. Ezért indítottuk el anyavállalatunkkal, a Telekommal és a HTTP Alapítvánnyal közösen 2015 őszén a Legyél Te is informatikus! programot. Azóta Telekomos és T-Systemses önkéntesek 58 település 210 iskolában jártak, 660 előadást tartottak az informatikáról összesen 28 ezer általános iskolai és gimnazista diáknak népszerűsítve az IT-s és mérnöki pályát.

Idén, 2019-ben megújítjuk a programot.

„Az informatika nem egy embertelen tudomány, hanem egy könnyen tanulható, kreatív nyelv, mely segítségével minden megvalósítható.”
(Rab Árpád kutató, Óbudai Egyetem)

 

Kiket várunk?

10 - 12. osztályos diákokat várunk a fővárosból és vidékről.

Hol?

Telekom - T-Systems Székház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.

Mit kínálunk?

2x45 vagy 3x45 perces rendkívüli informatika órára invitáljuk az osztályokat osztálykirándulás vagy pályaorientációs nap keretében.

Hány fős osztályokat várunk?

Maximum 40 fős osztályt tudunk fogadni.

Mi a rendkívüli informatika óra programja?

 • Egy rövid előadáson a diákok megtudhatják, milyen a T-Systemsnél dolgozni, milyen informatikai fejlesztéseken dolgozunk épp, amelyekhez a diákok egyetemistaként már csatlakozhatnak majd.
 • A középiskolások pályaválasztási beszélgetésen vesznek részt emberi erőforrás területen dolgozó kollégáinkkal.
 • A diákok körbesétálhatnak hazánk legnagyobb és legújabb irodaházában, a Telekommal közös T-Systems székházban, ahol a munka szempontjából a legnagyobb érdekesség, hogy a távmunka révén már senkinek sincs állandó asztala.
 • Majd a gimisek meglátogatnak egy IT-s csapatot, beleláthatnak a munkájába, megtudhatják hányan, milyen feladatkörben dolgoznak. Kiderül számukra, hogy a T-Systemsben az informatikusok technikai eszközeik révén bárhol dolgozhatnak, nemcsak a székházban, hanem akár otthonukból vagy kedvenc kávézójukból. A projektekben bárhogy lehet dolgozni, egyetemistaként mint gyakornok, alvállalkozóként, munkatársként, partnerként, vagy akár digitális nomádként is. A csapatok tagjai bármikor dolgozhatnak, amikor nekik jó: hajnalban vagy akár éjjel.
 • A 3x45 perces rendkívüli informatikai órán résztvevőknek lehetősége nyílik arra, hogy az óra végén egy játékos tréningen ismerjék meg és tudatosítsák azokat a készségeket, amik elengedhetetlenek egy digitális vállalatban való sikeres működéshez.

A Legyél Te is informatikus! program a diákok mellett az informatika tanárokat is célozza. A T-Systems 4 éve támogatja a HTTP Alapítvány által infotanárok számára szervezett Informatikai Oktatási Konferencia megrendezését, ahol a digitalizáció legújabb trendjeiről a T-Systems vezérigazgató tájékoztatja a résztvevőket. A legújabb fejlesztéseket november végén mutatja be a cég az informatika tanároknak , a hazai legnagyobb infokommunikációs konferencia, a T-Systems Symposium keretében.

Középiskolák, akik részt vettek a Legyél Te is informatikus! pályaorientációs programon:

 • Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola, Budapest
 • BMSZC Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium, Budapest
 • BMSZC Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma, Budapest
 • Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Budapest
 • Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma, Cegléd
 • Eötvös József Gimnázium, Budapest
 • Veszprémi Ipari Szakközépiskola, Veszprém

Jelentkezés:

A legyelteisinformatikus@t-systems.hu e-mail címen. A jelentkezőkkel személyesen felvesszük a kapcsolatot.

További programjaink középiskolásoknak:

Megosztás