Digital media signage

Digital media signage (DMS) megoldásunkkal a vevők, ügyfelek által látogatott közösségi területen elhelyezett nagyméretű kijelzőkön (LCD, plazma, projektor) aktuális, folyamatosan frissített információk, reklámok helyezhetők el.
A DMS a világ legdinamikusabban fejlődő out-of-home hirdetési, közönség-tájékoztatási rendszere. A világon a DMS-re használt display-ek száma 2008-ról 2009-re megduplázódott.

Digital media signage DMS megoldás minden olyan vállalat, intézmény, szervezet esetében elképzelhető, amely sűrűn látogatott közösségi terekkel rendelkezik (bankfiókok, várótermek, de akár egy vállalati recepció vagy étkező is), és belső vagy külső kommunikációját szeretné megújítani, új és látványos lehetőséggel bővíteni. Fontos lehetőség a DMS képernyő reklámfelületként hasznosítása is.

A digital media signage főbb jellemzői

A DMS rendszerben megjeleníteni kívánt tartalmakat egy központi szerverről juttatjuk el a megjelenítési pontokra oly módon, hogy a tartalom akár kijelzőnként is testre szabható.

Központi menedzsment alkalmazás segítségével állíthatjuk be, hogy mely képernyőn, milyen időszakban, milyen tartalom jelenjen meg. A rendszer képes weboldalak, statikus információk, webkamera képek, filmek lejátszására, de kiegészítő eszközökkel akár élő adás közvetítésére is.

A menedzsment alkalmazás lehetőséget biztosít arra is, hogy a kijelzőket felosszuk szegmensekre, és pl. míg a bal oldalon a szervezetről szóló információk olvashatók, addig a jobb oldalon reklámfilmet, hirdetést, esetleg rövid hírösszefoglalót mutathat a rendszer, a képernyő alján egy sávban pedig ún. „breaking news” olvasható.

A tartalmakat a megjelenítési pontokra az IP alapú számítógép hálózat segítségével juttatjuk el, akár több száz kijelzőre, fizikai határok nélkül.

A DMS előnyei

  • A DSM közösségi terekben, meghatározott célcsoportnak szóló, változó, azonnali frissítést igénylő információk terítésének leghatásosabb módja.
  • Alkalmas szegmentált célcsoportok és nagy kontaktusszám elérésére.
  • A holtszórás megfelelő tervezés mellett igen alacsony szinten tartható, mivel az esetleges kutatásokból elég jól felmérhető, kik látogatják az adott helyszínt

A T-Systems megoldása

A piacon sokféle DMS megoldással találkozunk. A legtöbb rendszerben a kijelzőket kiszolgáló eszköz egy normál személyi számítógép, annak minden hátrányával együtt. A PC alapú rendszerekben a DMS hálózat csak annyira megbízható, mint számítógépen futó szokásos alkalmazások.

Megjelentek azonban olyan megoldások, melyekben a DMS a hálózati szolgáltatások része. Ebben az esetben a kijelzők mellett lévő médialejátszók rendelkezésre állása a többi hálózati elemmel egyenértékű, nem tartalmaznak mozgó alkatrészt, fogyasztásuk alacsony.

A T-Systems rendszerintegrátorként nemcsak a DMS rendszerek kiépítését, üzemeltetését vállalja, de egyéb technológiák izgalmas beépítésében is segíteni tud. Képzeljük csak el, mennyire attraktív megoldás, mikor a rendezvényünkön az információkat közlő képernyő nevén szólítja az arra járót, vagy ha egy pénztári tranzakció hatására képes megváltozni a képernyő tartalma. Interaktív megoldás, amikor a DMS rendszert érintőképernyővel vagy mobilkód megoldással egészítjük ki.

Információtár

Megosztás