MedSol SMART - a jövő medikai rendszere

Hálózatba kapcsolt egészségügy

A T-Systems Magyarország Zrt.-n belül működő Egészségügyi Kompetencia-központ EU-szabványoknak megfelelő, megbízható, magas színvonalú informatikai megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt hazai és külföldi ügyfelei számára.

A cég teljes körű megoldásai lehetőséget adnak az intézményen belüli munkafolyamatok magas szintű megszervezésére és összekapcsolására. Ezen túlmenően lehetővé teszik a folyamatos adatcserét olyan különálló szervezetek között is, mint a háziorvosok, kórházak vagy a mentőszolgálat. Magyarországon és Közép-Európában több mint 50 kórház (köztük mind a négy hazai orvosi egyetem) mintegy 35 000 felhasználója és további számos egészségügyi profilú intézmény veszi igénybe a T-Systems Magyarország Zrt. szolgáltatásait. A vállalat egészségügyi portfóliójában intézményközi kommunikációtól az integrált egészségügyi gazdasági rendszeren át az mHealthig a megoldások széles választéka megtalálható. A termékpaletta legfontosabb eleme a saját fejlesztésű MedSolution integrált kórházi informatikai rendszercsalád, amelynek legújabb tagja a MedSol SMART.


MedSol SMART

A MedSol SMART a felhasználói élményt új szintre emeli. Kialakításánál elsődleges szempont egy olyan, a munkavégzést gördülékenyen támogató rendszer létrehozása volt, amelynek használata során végig a beteg marad a középpontban.

A MedSol SMART a megoldás korábbi generációinak alkalmazásakor felmerült valamennyi igényre reflektál, így egy felhasználóbarát, könnyen integrálható, rugalmasan személyre szabható, költségcsökkentést lehetővé tevő, különböző igényeket magas szinten kielégítő, jövőorientált termék született. A MedSol SMART mellé a T-Systems Magyarország teljes körű IT-megoldásokat (munkaállomások, szerverek, felhőszolgáltatás, hálózatkiépítés stb.) tud biztosítani.

 

A MedSol SMART előnyei

MedSol SMART

Betegközpontú Ahogyan a betegellátásban, úgy a betegdokumentációban is a páciens van a középpontban. A beteget kiválasztva elérhető minden olyan dokumentáció, amely a betegellátás adott munkafolyamatában szükséges lehet.

„Okos” A betegadatok és az esetek gyors elérését „intelligens” kereső segíti. Egyetlen mezőbe beírt összetett információk alapján a rendszer gyorsan megtalálja a keresési feltételeknek megfelelő tételt/tételeket – a lehető legkevesebb billentyű megnyomásával.

Rugalmas A felhasználó az egyedi igényeihez alakíthatja a rendszert, melyet így a számára legkedvezőbb beállítások, elrendezések mellett használhat. Akár több, jogilag különálló intézmény is leképezhető egy rendszerben. A szervezeti és a finanszírozási struktúrák kialakítása az elemi adatok szintjén biztosítja a zárt működést, de lehetőség van átfogó kimutatások, riportok futtatására is.

Letisztult A könnyen kezelhető, egyszerű, ergonomikus felületen mindig csak az az információ jelenik meg, amelyre éppen az adott munkaszakaszban szükség van.

Multitasking Egy munkafolyamat bármikor felfüggeszthető, a felhasználónak nem kell kilépnie az aktuális folyamatból ahhoz, hogy egy újat indítson. Egyszerre több munkahelyen több beteg elektronikus dokumentációja vezethető párhuzamosan a rendszerben.

Integrálható A MedSol SMART teljes egészében nyílt forráskódú szoftverekre épített egészségügyi informatikai platform. Interoperabilitását az IHE-ajánlások figyelembevételével kialakított HL7, DICOM szabványokon alapuló kommunikációs csatornák biztosítják, így könnyen illeszthetők hozzá további rendszerek, mint például telemedicina, beteglogisztikai vagy klinikai döntéstámogató megoldások.

Hatékony A rendszer gyors adatbevitellel támogatja a betegadminisztrációt, az így megtakarított idő is a betegellátásra fordítható. A gyorsabb adminisztrációt gyorsbillentyűk, személyre szabott sablonok, a gyors adatkiválasztást pedig szűkülő listák támogatják. A finanszírozási információk azonnali megjelenítésével a MedSol SMART elősegíti a költséghatékony működést.

Partneri együttműködés A T-Systems Magyarország az egész országra kiterjedő és a nap 24 órájában elérhető infrastrukturális és supporthátteret biztosít a MedSol SMART mögé, így minden felhasználó élvezheti a legmagasabb szintű, professzionális szolgáltatások előnyét.

Adatbiztonság Az EHR-re épülő MedSol SMART-ban a betegek személyes és esetadatait egymástól elkülönítetten kezeli, tárolja a rendszer, a hozzáféréseket széles körű jogosultsági profilok szabályozzák.

Felhőben is elérhető A hagyományos, az intézmények által megvásárolt és a telephelyükön telepített konstrukció mellett a MedSol SMART havidíjas formában, felhőalapú szolgáltatásként is igényelhető.

A T-Systems Magyarország Zrt. hazánk legnagyobb, a teljes infokommunikációs spektrumot lefedő szolgáltatóvállalata. A Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló cég ügyfélkörébe a nagyvállalatok mellett a közszféra intézményei tartoznak, amelyek számára a legújabb technológiai és üzleti trendeknek megfelelő infokommunikációs megoldásokat nyújtja. A T-Systems Magyarországnál felhalmozott szaktudás és tapasztalat több évtizedes múltra tekint vissza, hiszen a hazai piacon meghatározó iparági szereplők (köztük az egészségügyi informatika területén egyedülálló referenciával bíró ISH Informatika Kft.) egyesítésével jött létre. A vállalat a tervezéstől az üzemeltetésig a termékek teljes életciklusában világszínvonalú szolgáltatást biztosít, és nemzetközileg is kiterjedt hálózattal rendelkezik.

Aszódi Gábor

Kapcsolat

Aszódi Gábor

Üzletág igazgató - Egészségügy, T-Systems Magyarország


Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás