e-MedSolution - Kórházi információs rendszer

e-Medsolution A T-Systems Magyarország Zrt. elmúlt évek fejlesztői munkájának eredményeképpen született meg a teljes mértékben web alapú e-MedSolution rendszer. Az Internet-világ határnélküliségét intézményen belül és kívül is páratlan mobilitással társítja. Platformtól függetlenül, akár PDA-n, okostelefonon vagy Tablet PC-n, bluetooth és/vagy 3G technológiákkal biztosítja a felhasználók számára az életmentő adatok azonnali elérhetőségét. Teszi ezt – természetesen – az adatok védelmének maximális törvény szerinti biztosítása mellett.

A kórházi informatikában ma elsődleges szempont az integráltságra való törekvés. A számtalan rész-alkalmazás óriási adatvagyonnal rendelkezik. Ezek párbeszédét megvalósítani, az adatokat egységesíteni hatalmas kihívás. Ugyanígy a diagnosztikai eszközök által képzett igen nagy mennyiségű adat rendszerezése, beteghez való egyértelmű hozzárendelése, a későbbi felhasználás biztosítása, anyagilag és műszakilag is rendkívüli erőfeszítést igényel. További feladatot jelent a globalitás. Ma már nemcsak az egyes intézményen belüli integráltságról, hanem teljes ellátórendszerek integráltságáról, vagy összekapcsolásáról is beszélnek. A rendszerek összekapcsolása csak nemzetközi standardok alkalmazásával és számos régi alkalmazás kiváltásával képzelhető el. Fontos az Internet- technológia, a Web alapú megoldások elterjedése, azaz a virtuális kórház modell. Az Internet technológia – a webes alkalmazások lehetővé teszik a maximális mobilitást is. Nemcsak azért mert extrém helyzetekben is rendelkezésre állhatnak a szükséges betegadatok, hanem – akár a betegágynál, a beteg kezét fogva is – előhívhatóak.

Az elmúlt évek fejlesztői munkájának eredményeképpen született meg a T-Systems e-MedSolution rendszere, ami teljes mértékben webes alkalmazás, azaz alkalmas a virtuális kórház modell megvalósítására. A határnélküliséget intézményen belül és kívül is páratlan mobilitással társítja. Akár PDA-n vagy Tablet PC-n, bluetooth és/vagy GPRS technológiákkal biztosítja a felhasználók számára az életmentő adatok azonnali elérhetőségét.Ahogy a betegeknek szakértő orvosok kellenek, úgy az orvosoknak jól működő kórházi szervezetre van szükségük a hatékony munkavégzéshez. Megfelelő színvonalú gyógyító tevékenység csak a gazdaságosan működő egészségügyi intézményekben folyhat, ami elképzelhetetlen biztos informatikai háttér nélkül. Az SAP, napjaink egyik vezető integrált gazdálkodási rendszer megoldásszállítója.

Az SAP mySAP ERP - MedSolution integrációja a MedSAPSol minden egészségügyi intézménynek segít abban, hogy arra koncentrálhasson, ami a legfontosabb: a gyógyításra. Az MedSAPSol – mint új termék megvalósítja a felhasználók egyedi igényei alapján paraméterezhető és egyedi fejlesztésekkel (pl. pénzforgalomból üzemgazdasági könyvvezetésre átforgató mechanizmus) teljessé fejlesztett informatikai szolgáltatást. A MedSolutiont - az IBM-mel fennálló szerződése alapján a T-Systems - globális termékként tartja fenn (10 nyelven supportálja a rendszert). Az IBM pedig - saját csatornáin keresztül is - terjeszti a szoftvert. A e-MedSolution ott található az IBM által világszerte ajánlott „ágazati megoldások” listáján.

Információtár

Aszódi Gábor

Kapcsolat

Aszódi Gábor

Üzletág igazgató - Egészségügy, T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás