e-MedSolution - Kórházi információs rendszer

e-Medsolution A T-Systems Magyarország Zrt. elmúlt évek fejlesztői munkájának eredményeképpen született meg a teljes mértékben web alapú e-MedSolution rendszer. Az Internet-világ határnélküliségét intézményen belül és kívül is páratlan mobilitással társítja. Platformtól függetlenül biztosítja a felhasználók számára az életmentő adatok azonnali elérhetőségét. Teszi ezt – természetesen – az adatok védelmének maximális törvény szerinti biztosítása mellett.

A kórházi informatikában ma elsődleges szempont az integráltságra való törekvés. A számtalan rész-alkalmazás óriási adatvagyonnal rendelkezik. Ezek párbeszédét megvalósítani, az adatokat egységesíteni hatalmas kihívás. Ugyanígy a diagnosztikai eszközök által képzett igen nagy mennyiségű adat rendszerezése, beteghez való egyértelmű hozzárendelése, a későbbi felhasználás biztosítása, anyagilag és műszakilag is rendkívüli erőfeszítést igényel. További feladatot jelent a globalitás. Ma már nemcsak az egyes intézményen belüli integráltságról, hanem teljes ellátórendszerek integráltságáról, vagy összekapcsolásáról is beszélnek. A rendszerek összekapcsolása csak nemzetközi standardok alkalmazásával és számos régi alkalmazás kiváltásával képzelhető el. Fontos az Internet- technológia, a Web alapú megoldások elterjedése, azaz a virtuális kórház modell. Az Internet technológia – a webes alkalmazások lehetővé teszik a maximális mobilitást is. Nemcsak azért mert extrém helyzetekben is rendelkezésre állhatnak a szükséges betegadatok, hanem – akár a betegágynál, a beteg kezét fogva is – előhívhatóak.

Az elmúlt évek fejlesztői munkájának eredményeképpen született meg a T-Systems e-MedSolution rendszere, ami teljes mértékben webes alkalmazás, azaz alkalmas a virtuális kórház modell megvalósítására. A határnélküliséget intézményen belül és kívül is páratlan mobilitással társítja. Biztosítja a felhasználók számára az életmentő adatok azonnali elérhetőségét.Ahogy a betegeknek szakértő orvosok kellenek, úgy az orvosoknak jól működő kórházi szervezetre van szükségük a hatékony munkavégzéshez. Megfelelő színvonalú gyógyító tevékenység csak a gazdaságosan működő egészségügyi intézményekben folyhat, ami elképzelhetetlen biztos informatikai háttér nélkül. Az SAP, napjaink egyik vezető integrált gazdálkodási rendszer megoldásszállítója.

Az SAP eMedSolution integrációja, a MedSAPSol minden egészségügyi intézménynek segít abban, hogy arra koncentrálhasson, ami a legfontosabb: a gyógyításra. A MedSAPSol a felhasználók igényei alapján paraméterezhető, és az egyedi fejlesztéseknek köszönhetően széles körű informatikai szolgáltatást biztosít. Az eMedSolution a nemzetközi piacon is elérhető, hiszen a T-Systems 10 nyelven supportálja a rendszert.

Az e-MedSolution kórházi információs rendszert számos modullal integráltuk, melyek támogatják a különböző méretű és profilú egészségügyi intézmények működését.

Fejlesztő Modul neve Modul típusa
T-Systems MedSapSol Integrált egészségügyi gazdasági rendszer
CompuTREND EcoSTAT Gazdasági és gazdálkodási rendszer
T-Systems HISMobile Mobil kliens kórházi információs rendszerekhez
T-Systems HISCOM Intézményközi kommunikációs rendszer
MIPS GLIMS Laboratóriumi információs rendszer
IntegraMed Andromeda Laboratóriumi információs rendszer
BSoft KVIK Integrált egészségügyi vezetői információs rendszer
MULTIMEX Q-Fusion Q-Fusion ügyfélhívó – irányító rendszer
HBCS Audit WeBesorló Kódmester Fekvőbeteg HBCS besorolásJáróbeteg HBCS besoroló
NOVODATA   Gyógyszertári információs rendszer
SK Pont GYURIKA Kórházi gyógyszer gazdálkodási rendszer
MDD   Gyógyszer információs modul (gyógyszertörzs)
UMB Medica Pharmindex Gyógyszer információs rendszer
RECOSYST Phillips Hangfelismerő rendszer
HC Pointer PharMagic Kórházi gyógyszer gazdálkodási rendszer

Információtár

Aszódi Gábor

Kapcsolat

Aszódi Gábor

Üzletág igazgató - Egészségügy, T-Systems Magyarország


Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás