MedSol Analyzer

MedSol Analyzer

A MedSol Analyzer az egészségügyi adatok elemzését támogató szoftver szolgáltatás, melynek célja az ügyfélnél keletkező egészségügyi és ahhoz kapcsolható adatok elemzésének teljeskörű támogatása. Megoldást nyújt az orvosi tudományos kutatások egyedi adatigényére és “real-world data” elemzésre ad lehetőséget, mely a valódi folyamatokat jobban leírja. Segítségével a meglévő, nagy mennyiségű adat szabadon, az adatvédelmi szabályoknak megfelelően lekérdezhető, az adatok elemzésével pedig eddig ismeretlen, vagy nem bizonyított összefüggések tárhatók fel.

A MedSol Analyzer megoldást nyújt azokra a problémákra, melyek gátat szabnak az intézményeknek saját egészségügyi rendszerükben tárolt adataik elemzésében.

Probléma   Megoldás
A kórházi informatikai rendszerek a kórház napi operatív munkájának támogatására szolgálnak, jellemzően nincs megoldásuk az orvosi tudományos kutatások adatigényét kielégítő lekérdezések futtatására. A MedSol Analyzer szolgáltatás részeként a kórházi rendszerből – és esetleg kiegészítő adatforrásokból – egy olyan adattárházat építünk, melynek célja az elemzések támogatása.
A kórházi rendszerekben a személyes és egészségügyi adatok együtt kerülnek tárolásra, ezért az adatvédelmi törvények egyáltalán nem, vagy csak szűkített adathalmazon teszik lehetővé a kutatások adat-igényének kiszolgálását. A MedSol Analyzer a GDPR-ból is ismert megoldást alkalmazza, vagyis a pszeudonim (álnevesített) adattárolást. Ez azt jelenti, hogy az adattárház adataiból nem derül ki, hogy az egyes adatok melyik betegre vonatkoznak, így könnyebb a szabályozásnak megfelelő adathozzáférést biztosítani a kutatók számára.
A ma elérhető modern adatfeldolgozó és adatelemző technológiák nem mindig érhetők el a kórházak, orvosi egyetemek számára, humán és hardwer-szoftver kapacitás valamint kompetencia hiánya miatt. Szolgáltatásként biztosítjuk az adat-áttöltést, az adatok elemzéséhez szükséges eszközöket és az adatelemzésben nyújtott szakértői támogatást. De a szolgáltatás nem merül ki ebben, a kutatási projektek teljes folyamatát végig követjük, így részt veszünk a legelső lépések közé tartozó adat-felmérésben, az adatok értelmezésében, tisztításában és transzformálásában, egészen a kutatás utolsó lépéseként a publikációs anyagok elkészítéséig segítséget nyújtunk.
Aszódi Gábor

Kapcsolat

Aszódi Gábor

Üzletág igazgató - Egészségügy, T-Systems Magyarország


Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás