Canary okosóra

Egy ipari létesítményben kiemelt figyelmet kap a munkabiztonság és a baleset-megelőzés. A Canary okosóra lehetővé teszi a megváltozott munkaképességű vagy speciális körülmények között dolgozó munkatársak riasztását tűzriadó vagy más evakuálási esemény esetén.

Hogyan működik?

Minden munkatárs kap egy okosórát, melyen bekapcsolás után automatikusan elindul a figyelő üzemmód. Figyelő módban az alkalmazás figyeli a bejövő SMS-eket, és ha az előre meghatározott számról érkezik üzenet, elindul a riasztás. Riasztás módban az óra folyamatosan rezeg, így a hallássérültek vagy különösen zajos ipari környezetben dolgozók is észlelik a vészjelzést. Az eszköz megjeleníti a vészjelzés okát is (pl. tűzriadó), és egy nyugtázó gombot, amivel a felhasználó visszajelez, hogy észlelte a riasztást.

A Canary okosórához tartozik egy webes áttekintő felület is, ahol ellenőrizhető, hogy az egyes eszközök üzemképesek-e, és hogy riasztás esetén ki nyugtázta a vészjelzést, és ki az, akinek segítségre van szüksége.

További információkért olvassa el az alábbi ismertetőt:

canary_watch

Miért Canary?

A műszerek előtti időkben a szénbányákba kanárikat vittek magukkal a bányászok. Ezek a madarak ugyanis érzékenyebbek az oxigénhiányra, mint az emberek, és már egészen alacsony szénmonoxid koncentrációnál abbahagyják az éneklést, ezzel jelezve, hogy el kell hagyni a járatokat.

Megosztás