OLIB - integrált könyvtári rendszer

Az OLIB7 integrált könyvtár- és dokumentumkezelő rendszert az OCLC (Dublin, Ohio, www.oclc.org) disztributoraként szolgáltatjuk. A rendszer egyedülállóan rugalmas, a felhasználó által alakítható funkciórendszert kínál klasszikus könyvtári feladatokra és elektronikus tudásbázis alapú könyvtárak, archívumok és e-dokumentumtárak kezelésére. Az Oracle technológián és szabványokon alapuló moduláris rendszer bővíthető és testre szabható az egyszerűtől a bonyolult megoldásokig, lefedi a könyvtárak teljes munkafolyamatát. Támogatja a szöveges és képi adatbázisok kezelését, a találati listában mikro képek is megjeleníthetők. A rendszer kezelése teljes mértékben végezhető weben is, amely az OCLC WMS (Web-scale management) és WorldShare új generációs könyvtári technológiájának köszönhető. Ezáltal bárhonnan biztosítható a könyvtári munkavégzés a nap 24 órájában egy browser segítségével.
A rendszer automatizált folyamatokkal egyszerűsíti a munkavégzést (kölcsönzés 3M és RFID technológiával, automatikus folyóirat érkeztető rendszer stb.). Felhasználóbarát web felülete (WebView) a felhasználók által módosítható, lehetőséget ad szabad szöveges online kérések benyújtására, széljegyzetek fűzésére a rekordokhoz, tagging funkciót biztosít, és saját keresési listák tárolását, automatikus frissítését biztosítja. Jelentéskészítő és statisztika modulja standard és újonnan beállítható jelentések készítésére alkalmas meghatározott időszakokra.
Teljes mértékben integrált az IQPortállal és az ADVISE adaptív keresőmotorral, amely több forrás egyidejű keresését biztosítja. AZ IQportállal együttműködve automatizált folyamatkövetést biztosít a közös kereséshez és a könyvtárközi kölcsönzéshez.
Az OLIB rendszeren kívül az OCLC egyéb termékeit is közvetítjük (WorldCat, WorldCat Local, WorldCat Collection Analysis, CONTENTdm stb.)

Információtár

Megosztás