SAP Business One - Vállalatirányítási rendszer

A kifejezetten a kis- és közepes méretű vállalatok igényeire kifejlesztett SAP® Business One olyan elérhető árú alkalmazás, amellyel az egész vállalat tevékenysége nagyobb átláthatósággal működtethető, beleértve a pénzügyeket, a komplett logisztikát, az értékesítést, az ügyfél-kapcsolatokat és a működést. Segítségével racionalizálható a végponttól végpontig terjedő működés, azonnali hozzáférés biztosítható minden információhoz, és jobb nyereségesség érhető el.

Üzleti kihívások

 • Hogyan lehet elegendő időt fordítani az üzlet fejlesztésére
 • A megfelelő információkhoz a megfelelő időben való hozzáférés a kulcsfontosságú döntések meghozásához
 • Szorosabb ügyfélkapcsolatok kiépítése és megtartása
 • A duplikált adatbevitel elkerülése, hibák és késedelmek csökkentése
 • A cash flow optimalizálása az üzleti igényeknek megfelelően

Pénzügy és számvitel:

a főkönyv, a főkönyvi napló, a költségvetés, a tartozások és kintlévősége kezelése

Értékesítés és ügyfélkapcsolat-kezelés:

a teljes értékesítési folyamat kezelése az első kapcsolatfelvételtől az üzlet lezárásáig, az ügyfélkapcsolat-kezeléstől az értékesítést követő támogatásig

Beszerzés és működés:

a teljes beszerzési folyamat kontrollálása

Raktárkészlet-kezelés és disztribúció:

a raktárkészlet kezelése több raktárt és telephelyet átfogva, a készlet-mozgások nyomon követése és rögzítése

Riportolás és adminisztráció:

az üzletmenet átláthatóságát elősegítő riportok létrehozása, kezelése és megosztása

Üzleti előnyök

A SAP Business One alapokon racionalizált működés segítségével több időt tölthet a vállalkozás fejlesztésével ahelyett, hogy a mindennapi feladatok részleteire kellene reagálnia

Gyors válasz az ügyfelek igényeire azáltal, hogy azonnal elérhetőek a biztos üzleti döntések meghozatalához szükséges információk

A redundáns adatbevitel és a hibák megszüntetése egyetlen integrált rendszer segítségével, amely javítja a folyamat-hatékonyságot, minimalizálja a költségeket és a késéseket, valamint növelheti a bevételt

Szorosabb ügyfélkapcsolatok kiépítése olyan centralizált információk segítségével, amellyel egyszerűbb az ügyfelekkel való kommunikáció és az értékesítési szerződések kezelése

Alacsonyabb technológiai költségek és gyorsabb értékteremtés egy olyan rendszer használatával, amely gyorsan bevezethető, egyszerűen karbantartható és minimalizálja a végfelhasználók tréning-igényét.

A T-Systems fejlesztésű iparági megoldások (template)

SAP Business One Retail – kereskedelmi template

A kereskedelmi template alapvetően nagy mennyiségben és széles termékpalettával kereskedő cégek teljes működését hivatott támogatni. A Standard rendszer paraméterezésével szállítható funkciók,- mint pl. Sarzs és sorozatszám kezelés, közvetlen CRM információk (az adott partner mit vett, mikor, mennyiért), közvetlen árrés kimutatás ajánlat készítésekor,stb. - kiegészültek egyedi kereskedelem specifikus megoldásokkal, mint pl. termékcsoportonkénti árbevétel tervezés, terv-tény összehasonlítás vagy elektronikus banki adatfeldolgozás.

SAP Business One Service – szolgáltatás template

A szolgáltatás template jellemzően hierarchikus és összetett szervezeti -, termékköltség -, vagy projekt kontrolling feladatok ellátását hivatott megoldani úgy, hogy integráltan működik a pénzügy /számviteli területtel, és az adatok jelentős része valamilyen logisztikai tevékenység eredményeként állnak elő.

SAP Business One Production – gyártás template

A gyártás template a standard SAP Business One gyártási folyamatait egészíti ki egyéb, az iparágra jellemző funkciókkal. Ilyenek a bérgyártási folyamatok kezelése, vevői és szállítói konszignációs készletek kezelése és elszámolása, gyártáskövetés, darabjegyzék verziók kezelése, elő és utó kalkuláció.

Elérhető konstrukciók:

Mind az iparági template alapján végzett bevezetések, mind a teljesen egyedi igények alapján kialakított rendszerek elérhetőek klasszikus on-premise, illetve felhő alapú havidíjas on-demand szolgáltatás formájában.

On Premise rendszer bevezetés

Ebben a konstrukcióban a licenc jogok a megrendelő tulajdonát képezik, azokért egyszeri díj fizetését követően csak karbantartási díjat kell fizetnie. A rendszer testre szabása, egyedi fejlesztések megvalósítása tanácsadói szolgáltatás formájában vásárolható meg.

Felhő alapú On Demand szolgáltatás bevezetés

Ebben a konstrukcióban a teljes rendszer kiépítése, a szükséges tanácsadás, a felhasználói licencek és azok jogszabálykövetése, a teljes infrastruktúra illetve annak üzemeltetése és a rendszer felhasználói supportja egyetlen havidíjért elérhető. A konstrukció előnye, hogy semmilyen beruházást nem igényel, és a havi díjat is csak a rendszer indítását követően kell fizetni.

Milyen elemekből áll a rendszer bevezetése:

A rendszer bevezetésére a SAP ajánlásait összefogó ASAP alapján sokéves finomhangolással kialakított módszertan szerint zajlik. A bevezetés lépései:

 • Helyzet és igényfelmérés
 • Koncepcionális tervezés
 • Rendszerterv
 • Prototípusépítés
 • Tesztelések
 • Finomhangolás
 • Oktatások
 • Nyitó adatmigráció
 • Éles indítás
 • Éles üzemi támogatás
 • Projektzárás

Minden projekt lépés során teljes körű dokumentációt készítünk.

T-Systems Magyarország

Kapcsolat

T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás