Fogalomtár

Mi a B2B elektronikus kereskedelem?

A B2B (business to business) vállalatok közötti elektronikus kereskedelmet jelöl. Az értékek (pénz, áru, szolgáltatás, információ) elektronikus csatornákon keresztüli cseréje korábban nem látott lehetőségeket kínál mindazok számára, akik élnek vele. Az elektronikus gazdaságban új elvek érvényesülnek: a kapcsolattartás és együttműködés költségei töredékükre csökkennek; az értékteremtésben nem a nagy értékű fizikai eszközök játsszák a központi szerepet; nem a méret szabja meg egy vállalat jövedelmezőségét; az információhoz jutás korlátai csökkennek, az információ költsége egyre alacsonyabb lesz; a piacra lépési idő jelentősen lerövidül.

Miért jó, ha az üzleteket az interneten keresztül bonyolítom?

Az interneten keresztül vállalata kényelmesebben és hatékonyabban tarthatja fenn a kapcsolatot vásárlóival. Aki nem él az elektronikus kereskedelem előnyeivel, egyszerűen lemarad a versenyben. A T-Systems segítségével ott lehet a megfelelő helyen, a megfelelő időben.

Mi hasznom származik a szolgáltatás használatából?

Szállítóként kényelmesen és gyorsan juthat újabb piacokhoz. Az értékesítés költségei jelentősen csökkenthetők.
Vevőként kényelmesen és gyorsan juthat a beszerzéssel kapcsolatos információkhoz a naprakész információkat tartalmazó online katalógus révén, így nem kell papírkatalógusok tucatját beszereznie és átböngésznie. A szállítók közötti erős verseny miatt kedvező áron juthat hozzá a szükséges termékekhez, így az egész beszerzési folyamat olcsóbb és hatékonyabb lesz.

Kell-e komoly számítástechnikai ismeret ahhoz, hogy a T-Systems Marketline szolgáltatását használni tudjam?

Nem. Fejlesztőink munkájának köszönhetően Ön egy felhasználói névvel és egy jelszóval egyszerűen, kényelmesen és felhasználóbarát módon beléphet az elektronikus piactérbe, illetve böngészhet az oldalakon.
A „könnyen kezelhetőség" alapvető célkitűzése a Marketline rendszert támogató szoftver kifejlesztőinek, tekintettel a megcélzott felhasználók széles körére. Ezt a fontos célt szem előtt tartva a használatához szükséges szoftver is kizárólag az internetes világban használatos és elterjedt böngésző, és nem szükséges semmilyen különleges, „Marketline-specifikus"szoftver.

Hogyan használhatom a Marketline rendszert?

A T-Systems Marketline használata a regisztrációval kezdődik. A rendszer használatának rövid ismertetése mellett fontos szempont, hogy ezen a funkción keresztül valósul meg a biztonságos üzemeltethetőség, azaz az Ön zavartalan munkáját biztosító környezetnek a megteremtése. A rendszerben regisztrált felhasználók, üzleti partnerek biztonsága megkívánja, hogy Önhöz és cégéhez, vállalatához méltó komoly, megbízható, az üzleti élet és az üzleti etika szabályait betartó partnerekkel találkozzon az elektronikus kereskedelemben is.
A regisztráció után megnyílik Ön előtt az elektronikus kereskedelmi világ. Igényeinek megfelelő tetszőleges szolgáltatást vehet igénybe, ami nagyon gyors és nagyon szoros együttműködést tesz lehetővé az üzleti partnerekkel.

Nincs még honlapom az interneten. Használhatom az elektronikus piacteret?

Természetesen igen. Mindössze internetelérhetőségre van szüksége, és regisztráltathatja magát. Azután felhasználói nevével és jelszavával már be is léphet az elektronikus piactérre.

Biztonságos-e a szolgáltatás?

Sokan félnek az interneten keresztül információkat küldeni, tranzakciókat lebonyolítani. A szolgáltatás kidolgozói tudatában vannak e félelemnek, ezért komoly lépéseket tettek a piactér biztonságának megteremtése és fenntartása érdekében.
A biztonsági rendszernek a piactér ügyfelei számára legfontosabb két területe a kommunikációs vonalak biztonsága, valamint a T-Systems számítógépein tárolt adatok védelme.
A kommunikáció védelmére a Marketline rendszer az internetes megoldásoknál legtöbbször alkalmazott SSL-technológiát alkalmazza. Ez az interneten át küldött információnak olyan titkosítását biztosítja, amelynek segítségével az esetlegesen illetéktelenül „lehallgatott” adatfolyam tartalma nem fejthető vissza külső fél által.
A tárolt adatok védelmére a T-Systems Marketline rendszerében megvalósított kettős védelmi felépítés szolgál. Ennek keretében az internet felől közvetlenül elérhető gépek egy ún. demilitarizált zónát alkotnak, amelyben bizalmas adatok nem tárolódnak. Az itt elhelyezett gépek csak ún. front-end és portálfunkciókat szolgáltatnak.
A tényleges bizalmas adatokat tartalmazó adatbázisokat tároló szerverszámítógépek az internet felől közvetlenül nem elérhetők. Ezt biztosítja az alkalmazott professzionális tűzfalrendszer, amely a külső és belső rendszerek közötti minden adatforgalmat közvetített módon bonyolít. Ennek keretében az internet felől érkező, valamint belülről kifelé irányuló minden TCP/IP adatcsomagot a tűzfalrendszer kibont, és sajátjaként újracsomagolva küld tovább.
Az alkalmazott tűzfalrendszer speciális hardver- és szoftverkonfigurációja emellett számos kézi és automatizált kontrollfunkciót is szolgáltat az üzemeltető szakemberek számára, amelyek segítségével mind a véletlen, mind a szándékos illetéktelen használat vagy egyéb károkozás kísérlete is felderítésre kerül. A legfontosabbak ezek közül: az általános, hacker jellegű támadások elleni védelem; a naplózás és riasztás; a tartalomszűrés; a listás, ún. smartfilterszűrés stb.

Belépés a Marketline szolgáltatásokba

Megosztás