Jelentés készítés

A pénzügyi informatikai rendszerek egyik legalapvetőbb, de nagyerőforrást lekötő feladata a rendszeres belső és külső (felügyeleti) jelentések elkészítése. A több száz különböző jelentés között találhatók napi, heti, havi és negyedévi kötelező jelentések, amelyek a határidő torlódások miatt igen egyenetlen terhelést jelentenek mind az információs infrastruktúrára, mind a cég alkalmazottaira.

A kötelező, külső jelentések mellett egyre több belső felhasználású információt igényel maga a cégvezetés, illetve a tulajdonosok. Elvárják, hogy a jelentések, elemzések ne pusztán adatokat, hanem könnyen olvasható és közvetlenül használható információt tartalmazzanak a cég egészéről. Ez egyre több képi mutatót jelent, és gyakran olyan adatok felhasználását feltételezi,amelyek az alapadat szolgáltató rendszerekben egymástól különböző helyen képződtek. A feladat nehézségét fokozza, hogy az elemzések elkészítése – képzett, származtatott adatok előállítása - magas színvonalú számviteli, banki ismeretekkel rendelkező, jó elemzőkészséggel bíró munkaerőt igényelnek.

Ezeknek a követelményeknek a hagyományos adatfeldolgozó rendszerek nem, vagy csak rossz hatásfokkal tudnak megfelelni. A fenti elvárásoknak megfelelően fejlesztette ki a T-Systems Magyarország a CASIR felügyeleti és menedzsment jelentés készítő rendszernevű termékét, amit megfelelő üzleti tanácsadással, és kötelező-jelentés készítési tapasztalattal kiegészítve kínál ügyfelei részére.

Kapcsolódó tartalmak

T-Systems Magyarország

Kapcsolat

T-Systems Magyarország


Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás