Üzleti tanácsadás - A kompetencia központ általános bemutatása az üzleti tanácsadásról

Az Üzleti tanácsadás (Business Consulting – BC) kompetencia központ fő tevékenységi területe az üzleti és rendszerintegráció. Az üzleti koncepció kidolgozásától a megvalósításig viszünk végig projekteket, megoldás függetlenül, rugalmas fejlesztői és megoldásszállító körrel.

A csapat teljes körűen képes támogatni ügyfeleit stratégiai céljaik megvalósítása és az üzleti hatékonyság elérése érdekében: kezdve az ügyfél probléma analizálásával, megvalósíthatósági elemzésekkel, a folyamat átalakításon és új folyamat tervezésén keresztül a konkrét alkalmazás megvalósításáig.

Szakértői szolgáltatatásunk révén ügyfeleink számára értéket teremtünk: tudást és más eszközöket használunk fel a teljesítmény növelése, vagy más üzleti, szervezeti célok megvalósítása érdekében. Az ügyfelekkel közösen határozzuk meg a problémát és/vagy célokat, elvégezzük a szükséges felméréseket, elemzéseket, értékeléseket. A célok megvalósítása, illetve az új lehetőségek azonosítása és megragadása érdekében javaslatokat dolgozunk ki, és igény szerint közreműködünk annak bevezetésében is.

Képességeink komplexitása és helyismeretünk a hazai piacon egyedülálló, mivel egyszerre férhetők hozzá az üzleti tanácsadási, a rendszerintegrációs, a fejlesztési projektek és az üzleti folyamatok üzemeltetése során szerzett tapasztalataink. Tanácsadói tevékenységünket a mély iparági ismeretek és az informatikai megvalósítási környezet együttes ismerete jellemzi. Meggyőződésünk, hogy a technológia és a szolgáltatások helyes kiválasztásához elsődlegesen az üzleti prioritásokat, motivációt, modelleket, folyamatokat kell érteni és értelmezni. Üzleti tanácsadóinkat az ügyfélkörnyezet és az üzleti világ racionalitásai, továbbá a pragmatikus gondolkodás alapelvei vezérlik. Sikerünk mércéje az ügyfeleink számára teremtett érték és ötleteink megvalósulási képessége.

Napjainkban az üzlet részére nyújtott IT általi szolgáltatások olyannyira beépülnek a terület munkájába, hogy a mai követelményeknek megfelelő üzleti munka az IT támogatása nélkül szinte elképzelhetetlen. Éppen ezért az üzleti terület munkájának zökkenőmentessége az IT terület támogatásától függ. Az IT terület munkájának hatékonysága szempontjából viszont létfontosságú, hogy az üzleti terület által támasztott feladat tisztán érthető és egyértelmű legyen, amit a szakmai nyelvek különbözősége gyakran akadályoz. Ezen tud javítani az üzleti tanácsadás, elemzés, mert tanácsadóink ismerik mindkét szakma nyelvét, így hatékonyan tudják továbbítani az üzleti terület igényeit az IT felé. Ennek eredményeképp jelentős költségcsökkenés, hatékonyság növelés és minőségjavulás érhető el.

Az utóbbi évek egyértelmű stratégiai fejlesztési iránya volt a T-Systems üzleti tanácsadói kompetenciájának kiépítése. Jelenleg közel 20 tanácsadónk dolgozik ügyfeleinkkel együttműködésben, üzleti problémákhoz kapcsolódó projekteken.

Kapcsolódó tartalamak

T-Systems Magyarország

Kapcsolat

T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás