Üzleti intelligencia megoldások

A mai üzleti világban kiemelkedően fontos cél az adatra támaszkodó döntéshozatal, az adatvezérelt – data driven – vállalati kultúra megteremtése, ami azonban nem egyszerű és nem könnyen kivitelezhető.

Adat alapú döntéseket nem lehet meghozni modern üzleti intelligencia rendszerek nélkül, amik olyan megbízható adatbázisokra épülnek, ahol jó minőségű és granularitású adatok találhatók. Egy jól felépített rendszerben pontosan ismert, hogy az adatokhoz kinek, milyen hozzáférése van, hogy mi az egyes adatvagyon elemek jelentése üzletileg, ezek mikor keletkeztek, és a BI vagy adattárház rendszer ezeket hogyan dolgozta fel.

Számtalan nehézséggel találkozik egy vállalat, mire egy jó minőségű és tetszetős riport landol a vezető tabletjén, vagy adott esetben automatizált döntés születik az adatokra támaszkodva. Miközben exponenciálisan növekszik az egyre több adatforrásból származó adatmennyiség, egyre rövidebb idő alatt szükséges azokból hiteles döntéstámogató információt előállítani.
A T-Systems BI megoldásai segítik az ügyfeleket abban, hogy a fenti kihívásokra jó válaszokat adhassanak és abban is, hogy kiváló adatminőség mellett magas szintű biztonság és „data governance” valósuljon meg , legyen az információ felhasználója ember vagy akár egy robot.

A T-Systems Magyarország segítséget nyújt a fentiekben ügyfeleinek az alábbi technológiai megoldások segítségével:

 • Big Data/ Hadoop megoldás
 • Hibrid Adattárház megoldás
 • Önkiszolgáló BI megoldások
 • Gépi tanulás, mesterséges intelligencia alapú megoldások
 • Helyalapú aggregált látogatottsági és mozgási adatok elemzése mobilcella adatok alapján
 • Szenzorok szintjén keletkező adatok feldolgozása

Szakérőink tudására és tapasztalatára támaszkodva, az ügyfeleink igényeihez leginkább illeszkedő szegmensspecifikus és testreszabott, megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtunk. Az adatvagyon megfelelő színvonalú kiaknázásával a klasszikus adatbázis-kezelő rendszerek már nehezen tudnak megbirkózni. A nagy mennyiségű adat tárolása, szűrése, lekérdezése nehézkesebbé és időigényesebbé válik és ellehetetleníti egy-egy új üzleti igény kiszolgálását. A klasszikus Adattárházak és BI eszközök mellett megjelentek a modern adatbázis-kezelő rendszerek, Big Data és önkiszolgáló BI technológiák, amelyekre épülő termékeink és szolgáltatásaink megoldást nyújtanak az új típusú üzleti és technológiai elvárások kielégítéséhez. Ügyfeleink ezáltal képessé válnak a nagyméretű adatok feldolgozására, gyors és hatékony választ tudnak adni a felgyorsult világunkban felmerült üzleti kérdésekre. Gondoljunk csak a bankok közötti azonnali fizetésekre, ahol kevesebb, mint 1 másodperc áll rendelkezésre, hogy eldöntsük egy tranzakcióról, hogy tovább engedjük vagy blokkoljuk. Egy ilyen üzleti igény kiszolgálását csak Big Data alapokon lehet kezelni.

A T-Systems a meglévő klasszikus és az új modern technológiák, az azokra épülő eszközök és a felmerülő üzleti problémák között biztosít kapcsolatot, egyfajta hidat. Hogy a hidat milyen elemekből építjük fel, vagyis milyen megoldást javaslunk egy üzleti problémára, azt mindig ügyfélre szabottan tesszük meg, legyen szó egy open source megoldásról, valamely gyártó klasszikus termékéről vagy T-Systems által készített megoldásról, amelyek részletesen az alábbi linkeken érhetőek el.

 • Casir jelentéskészítő rendszer
 • Fraud menedzsment
 • Ügyletértékelési megoldás IFRS alapokon
 • Ügyfélkezelés és kampánymenedzsment
 • Hálózatelemzés megoldások

Megosztás