Casir jelentéskészítő

Casir jelentéskészítő rendszer

A Casir egy adattárház-alapú információszolgáltató rendszer a vállalatok és pénzintézetek kötelező és belső jelentéskészítési, valamint elemzési igényeinek támogatására. A Casir a SAS9 architektúrához szervesen illeszkedő, a többi megoldással közös adatmodellt és eszközöket használó megoldás. A SAS-rendszer és a hozzá tartozó Casir-bővítmény lehetőséget teremt arra, hogy az analitikus és üzletiintelligencia-feladatok teljes vertikumát egy egységes és mégis nyitott rendszer keretei között oldjuk meg.

1996-os megjelenése óta a Casir igen előkelő helyet vívott ki magának a jelentéskészítő megoldások piacán; számos hazai pénzintézet használja felügyeleti jelentéseinek elkészítéséhez. Adattárház elvű konstrukciójának köszönhetően sok esetben további analitikus megoldások épültek köré. Így mára a T-Systems ezen megoldásával a Casir jócskán túlnőtt eredeti rendeltetésén és képes magas szintű ügyféligények kiszolgálására.

A rendszer sokrétű funkcionalitása három terület köré csoportosul:

  1. A banki alaprendszerek adatainak összegyűjtése és integrációja egy stratégiai adatraktárba.
  2. Egy könnyen használható és átlátható módszer biztosítása a több ezer üzleti mutatószám leírására és számítására.
  3. Kifinomult elemzési lehetőségek biztosítása több száz információfogyasztó számára.

A T-Systems nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberei a magyar felügyeleti jelentésekre – ideértve az MNB általelrendelt FINREP jelentéscsomagot is – előre paraméterezett mutatószámokat, jelentéseket és az azokat kiszolgáló sztenderd adatmodellt dolgozott ki és tart karban folyamatosan. Így a pénzintézetek számára egyszerűbbé válik mind az első bevezetés, mind a folyamatos jogszabálykövetési tevékenység. Emellett természetesen továbbra is lehetőség van testreszabásra, az adatmodell kibővítésére, valamint saját mutatószám- és jelentésdefiníciók létrehozására akár a jogszabályi előírások, akár a menedzsment vagy az anyavállalat riporting-igényeinek teljesítése céljából.

Jelenleg a Casir negyedik generációjának fejlesztésén dolgozunk, amely – a jól bevált funkcionalitást megtartva – teljes technológiai megújítással vékonykliens megoldás lesz. Ezáltal kliens-oldali SAS-telepítés nélkül, még egyszerűbben telepíthető és karbantartható megoldást tudunk kínálni ügyfeleink számára.

Megosztás