big data-hadoop fejléc

Big Data / Hadoop megoldás

BI

A mai világban gyakran emlegetett és elvárt adatra támaszkodó döntéshozatal, azaz adatvezérelt – data driven – vállalati kultúra megteremtése nem egyszerű és könnyen kivitelezhető. Számtalan nehézséggel találkozik egy vállalat, mire egy jó minőségű és tetszetős riport landol a vezető tabletjén. Adat alapú döntéseket nem lehet meghozni modern üzleti intelligencia rendszerek nélkül, amik megbízható adatbázisokra épülnek, ahol jó minőségű és granularitású adatok találhatók, pontosan ismert, hogy az adatokhoz kinek, milyen hozzáférése van, hogy mi az egyes adatvagyon elemek jelentése üzletileg, ezek mikor keletkeztek, és a BI vagy adattárház rendszer ezeket hogyan dolgozta fel.
A T-Systems képessé tudja tenni ügyfeleit erre.

Big Data / Hadoop

Technológiai vezető szerepünkből adódóan fontos számunkra, hogy megvalósítható, üzemeltethető és valós értéket teremtő megoldásokat szállítsunk partnereinknek, ezért fontos kiemelni, hogy a Big Data nem adattárolási probléma vagy egy minden igényre megoldást kínáló eszköz. A relációs adatbázisoktól eltérő gondolkodást, és másfajta megközelítést igényel. A Big Data egy eszköz, amivel a megoldást meg lehet találni az adatmennyiséggel és az adatok minőségével, leginkább a nem relációs struktúrákból adódó nehézségekkel kapcsolatos befogadási problémákra, a jelentős számítási igényű feladatok elvégzésére, vagy az olcsóbb adattárolásra. Emellett figyelmet igényel a reális igények megfogalmazása és a kiválasztott megoldás integrációja is.

Hiszünk abban, hogy a Big Data megvalósítások egy jó koncepcióval kezdődnek, és egy integrált, biztonságos, jól üzemeltethető rendszerben végződnek, ami maximálisan kiszolgálja az üzleti igényeket.

A Big Data véleményünk szerint nem egy lezárt fejezet az informatikában. Folyamatosan formálódik, fejlődik. Újabb technológiák jelennek meg, míg mások elsüllyednek, és nem állják ki az idő próbáját. Mi, mint a Big Data technológiák ismerői, nyitott szemmel járunk, és próbáljuk figyelemmel kísérni a teljes piacot, új termékeket megismerni, új kapcsolatokat építeni, és szakszerű segítséget nyújtani a felvetődő kérdésekben. Emellett koncentrálunk arra, hogy a partnereinknél felmerült adatkezelési problémákat a legkiforrottabb és legalkalmasabb megoldásokkal szolgáljuk ki.

Megosztás