Hálózatelemzés

Hálózatelemzés

A jelenleg működő analitikai, előrejelző modellek elsősorban az adott entitás (ügyfél, cég stb.) tulajdonságait, illetve viselkedési jellemzőit veszik figyelembe. A hálózatelemzés felhasználásával azonban lehetőség nyílik az analitika kiterjesztésére a vizsgált entitás környezetére.

A hálózatelemzés tulajdonképpen egy szemléletváltás az előrejelző modellek terén. Az ügyfelek, entitások viselkedését ugyanis nagyban befolyásolják a kapcsolataik más ügyfelekkel, entitásokkal, illetve külső szereplőkkel. A T-Systems által biztosított hálózatelemzési megoldás révén jóval pontosabb képet kaphatunk az ügyfélről, amellyel támogathatjuk akár kockázatértékelési, csalásfelderítési, vagy akár az értékesítési tevékenység hatékonyságának növeléséhez kapcsolódó üzleti célokat.

A hálózatelemzési megoldások egyik kulcseleme a vizualizáció, vagyis maga a láthatóvá tett adat. A kapcsolati adatok kiaknázására elegendő lehet az egy-egy ügyfél környezetét bemutató vizualizáció, más esetben a hálózati kapcsolatok feldolgozása révén különböző mutatók, score értékek kiszámítására, vagy megjelenítésére is szükség lehet.

Releváns szakmai tapasztalatunk révén úgy értékeljük, hogy a hálózatelemzés számos üzleti területen bevehető. Például egy újonnan indított cég kockázatosabb, ha az alapítói felszámolási- vagy csődeljárásban, illetve csalási ügyben korábban már érintettek voltak, vagy az az ügyfél pedig, akinek az ismerősei vettek már igénybe innovatív befektetési termékeket, nagyobb eséllyel lesznek fogékonyak hasonlótermékekre, vagy akár egy biztosítói kárszakértő munkája is kiemelt figyelmet érdemel, amennyiben a környezetében több csalás gyanús ügylet látszik.

Úgy véljük, hogy ezen megoldások révén jelentős versenyelőny szerezhető az ágazaton belüli további szereplővel szemben. A T-Systems kiterjedt szakembergárdájával tudja Önt és cégét támogatni abban, hogy jobban megismerhesse ügyfeleit, hatékonyabban előrejelezze viselkedésüket.

Megosztás