VEKTOR Forgalomirányítási és utastájékoztató rendszer

VektorKözlekedési informatikai rendszer a közlekedési szolgáltató társaságok számára, amely a járművekbe szerelt GPS alapú fedélzeti számítógép alkalmazásával támogatja a forgalomirányítást, járműkövetést, valamint zavarkezelést. A járművekből a központba folyamatosan érkező koordináta adatok alapján pedig ki- és előre jelezhető a járművek érkezése a következő megállóba, amelyet mind a közterületi kijelzőkön, mind interneten, mobiltelefonon meg lehet jeleníteni. Ezen kívül ugyanezen adatok alapján a járművek fedélzetén beszerelt kijelzőkön is látható, hallható a következő megálló. Mindezeken felül a fedélzeti számítógépek a járművek több berendezését, rendszerét is felügyelhetik (klíma, üzemanyag fogyasztás stb). Egyes fedélzeti eszközeink NAV által engedélyezettek, így papír alapú jegy és bérletértékesítésre is alkalmazhatóak, emellett elektronikus RFID alapú smart kártyát is tudnak kezelni. Fontos bevezethető funkció még az utas számlálás, amelyet akár az ajtóba épített, akár súlymérő eszközzel tudunk biztosítani.

Megoldásunk integrált több ismert szolgáltatás-tervezési, valamint vállalatiránytási rendszerrel, így a tervadatokat átvenni, a forgalom lebonyolítás tény adatait átadni tudjuk, míg az értékesítési tevékenység információit feladjuk a számviteli modulokba.

Természetesen nemcsak a SW, de az összes szükséges HW és berendezés szállítása, integrációja mellett az adat és beszédkommunikációs megoldást is tudjuk akár teljes körűen, akár modulárisan szállítani, bevezetni.

Jelentősebb referenciák: Hajdú, Kisalföld, Jászkun, Szabolcs, Pannon volán, Kaposvár, Debrecen városi közlekedési társaság

 Szikora   Emese

Kapcsolat

Szikora Emese

vezető projektmenedzser , T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás