Performancia menedzsment

Az utóbbi néhány évben a gazdaság számos területén tapasztalhattunk komoly visszaesést ágazattól és régiótól függetlenül. A változó piaci környezetben élesedő verseny hatására az alkalmazott menedzsment technikák közül előtérbe került a költségracionalizálás és a működési hatékonyság növelése. Világossá vált, hogy a hatékony alkalmazkodás érdekében egy olyan átfogó, a cég működését átható megoldásra van szükség, amely alkalmas a vállalati teljesítmény elemzésére, a szükséges döntések, beavatkozások minél gyorsabb meghozatalára.

A vállalati teljesítménymenedzsment (Corporate Performance Management) nem egyszerűen egy informatikai rendszer. A CPM egyesíti azokat a módszertanokat, folyamatokat és informatikai megoldásokat, amelyek segítségével elemezhetjük a szervezetek működését és biztosíthatjuk irányítását.

Informatikai oldalról nézve a CPM egy olyan egységes keretrendszer, amelyben a vállalati felső és középvezetők, valamint az elemzők integrált eszközrendszer segítségével, egységes felhasználói felületen keresztül férnek hozzá az információhoz, és amelyben megvalósul a stratégiai és operatív tervezés és visszamérés, illetve a tranzakciós rendszerekhez kapcsolódó jelentéskészítés.

Megosztás