Azure költségoptimalizációs szolgáltatás

Azure költségoptimalizációs szolgáltatás

A felhős környezetek pay-as-you-go természete miatt még a legnagyobb óvatosság mellett is számos lehetőség van a túlköltekezésre. Ügyfeleink legnagyobb félelme a felhőadaptáció során jellemzően az előre láthatatlan költségek fékezhetetlen növekedésének lehetősége. Ennek elkerülésére ajánlunk ügyfeleinkkel felvállalt partnerséget a költségoptimalizáció, az előreláthatóság és a tervezhetőség kialakításának feladatában. Tapasztalataink szerint ez a partnerség a felhőoptimalizáció legkritikusabb kérdéseire ad megnyugtató válaszokat.

A szolgáltatás legfőbb értéke az ügyfél számára

A tervezhetőség és a költségoptimalizáció ügyfeleink legkritikusabb kérdésköre egy Azure felhőarchitektúra optimalizációját vagy egy migrációs projektet megelőzően. Az Azure költségoptimalizációs szolgáltatásunk segít ügyfeleinknek abban, hogy pontosan megértsék, kezeljék és optimalizálják a meglévő vagy egy tervezett felhő-konfiguráció használatának költségeit. Szolgáltatásunk keretében a számítógépes rendszerekben és hálózatokban kiemelkedő tapasztalatot szerzett mérnök-architekt kollégáink vizsgálják meg a felhő működtetésének fájdalompontjait, ügyfeleink jövőképét megismerő konzultációk alapján javaslatot tesznek a változtatásokra, ezt követően pedig optimális és megbízható költségbecslést készítenek.

A szolgáltatás segít ügyfeleinknek kezelni az alábbi legfontosabb kihívásokat:

  • pontosan megérteni a jelenlegi felhős költségeket és előre jelezni a jövőbeli költségeket, a Microsoft natív eszközeit használva,
  • kihozni a legtöbb értéket a felhős költségekből,
  • megóvni a nem tervezett költségektől,
  • architekturális szemlélettel számítógéprendszerre és hálózatra vonatkozó optimalizációt biztosítani a felhőhatékonyság jegyében.

A szolgáltatás leírása

Az Azure költségoptimalizációs szolgáltatás legfőbb célja a már meglévő felhős komponensek részletes átvizsgálása mind a teljesítmény, mind a költségek szempontjából. Azonosítjuk a költségoptimalizációs lehetőségeket akár új Azure-funkciók, akár architekturális újragondolás révén. Igény esetén a szolgáltatás segítséget nyújt az Azure-alapú erőforrások számlázásának optimalizálásában, a költségelosztás keretrendszerének kialakításában projektek, szervezeti egységek, csapatok vagy költséghelyek között.

A szolgáltatás tartalmazza

A szolgáltatás tartalmazza a meglévő felhős környezet áttekintését, natív eszközök használatával az optimalizációs javaslatok előállítását és dokumentálását, szükség esetén architekturális változtatási javaslatokat.

A szolgáltatás nem tartalmazza

A szolgáltatás nem tartalmazza a módosítások elvégzését, a konfigurációmódosítást, az on-premise környezet felmérését, az oktatást és az üzemeltetést.

Felhasznált eszközök

A szolgáltatás során natív Microsoft Azure-eszközöket, architekturális felülvizsgálatot használunk.

További információkért forduljon szakértőinkhez a cloudsolutions@t-systems.hu e-mail-címen!

Megosztás