Teljes körű felhőkészültség-felmérési szolgáltatás

Teljes körű felhőkészültség-felmérési szolgáltatás

Napjainkban egy vállalat számtalan olyan helyzettel, kihívással találkozhat, amely indokolttá teszi a felhőbe történő migrációt, többek között a szoftver- vagy hardvermodernizációs igények, biztonsági és megfelelőségi megfontolások, innovációs kényszer vagy kapacitásbővítés.

Egy ilyen fontos döntést alaposan elő kell készíteni, megvizsgálni, hogy milyen költségekre és megtérülésre lehet számítani, hogy melyik a cég számára legmegfelelőbb felhőmegoldás, vagy akár hogyan kezelhető a jövőbeli felhőportfólió.

A teljes körű felhőkészültség-felmérési szolgáltatásunk átfogó megoldást nyújt az Ön vállalata vagy intézménye meglévő alkalmazásainak és infrastruktúrájának átvilágítására a felhőbe történő költöztetés szempontjából.

A szolgáltatás lépései

 1. Felderítés és elemzés
  A meglévő infrastruktúra áttekintése.
  Az alkalmazások vizsgálata: áthelyezhetők-e a felhőbe, teljesítmény- és optimalizálási igények.
 2. Kiértékelés
  Összegezzük a felmérés eredményét.
  A költség-haszon elv alapján Ön megalapozott döntést hozhat.

A felméréshez és értékeléshez az iparágban vezető RapidAdopt™ módszertant használjuk, mely megvizsgálja az alkalmazások között fennálló függőségeket, a munkaterhelés mintáját, valamint azt is, hogy egy adott alkalmazás készen áll-e a felhőbe való áthelyezésre, vagy javításokat, módosításokat igényel. A RapidAdopt™ módszertan elősegíti a migráció és a folyamatos költségek becslését is, amelyet az üzleti eset kialakításához használunk fel.

Az alapjelentést szakértőink elemzik, és egy több mint 100 kérdésből álló felhőértékelési keretrendszerrel egészítik ki, mely műszaki, működési, üzleti, megfelelőségi és biztonsági szempontból is vizsgálja a felhőbe történő migráció lehetőségeit az Ön vállalatánál vagy intézményénél. A felmérést mérnök szakemberünk végzi el távolról vagy az Ön telephelyén.

A teljes körű infrastruktúra felmérés elvégzésével megalapozottabb döntés hozható a migrációval kapcsolatban, és kedvező TCO-val (tulajdonlás teljes költsége) rendelkező informatikai beruházásokat tudunk ajánlani a rugalmas IT- infrastruktúra kialakítása érdekében.

A felmérés tartalma

 • a felhőmigráció megvalósítási elemzése,
 • az IT-környezet értékelése,
 • az alkalmazások hordozhatóságának értékelése,
 • a hálózat adatfolyam-elemzése,
 • alkalmazásfüggőség,
 • migrációs terv, beleértve az alkalmazásmozgató csoportokat és a migrációs hullámokat,
 • TCO-számítás,
 • felhőkompatibilitási elemzés,
 • felhőszolgáltatók összehasonlítása,
 • üzleti eset a migrációra.

További információkért és árajánlatért forduljon szakértőinkhez a cloudsolutions@t-systems.hu e-mail-címen!

Megosztás