Modern Workplace felmérési szolgáltatás

Modern Workplace felmérési szolgáltatás

Napjainkban egy munkahelyen belül több generáció és számos különböző munkastílus megfér, a távmunka pedig egyre inkább a mindennapok részévé válik. A Microsoft Modern Workplace koncepciójában a vállalati szolgáltatások bármilyen eszközről, bárhonnan és bármikor elérhetők. A Modern Workplace a legújabb Microsoft-technológiát alkalmazva segíti a hatékony együttműködést és munkavégzést vállalati szinten, kifejezetten csapatmunkához készült alkalmazásokkal, egy biztonságos platformon. Szolgáltatásunk segítségével megismerheti, hogy miként dolgozhat modern munkakörnyezetben a Microsoft 365 megoldásokkal.

A Modern Workplace (Windows 10 & Microsoft 365) felmérésünket azoknak a vállalatoknak és intézményeknek ajánljuk, amelyek azt tervezik, hogy ezen felhőalapú szolgáltatások használatára térnek át, és előtte fel szeretnék mérni IT-infrastruktúrájuk lehetőségeit, hogy egy optimalizált és biztonságos, új, modern IT-környezetet hozhassanak létre.

Modern Workplace felmérési szolgáltatásunk keretében azonosítjuk a valós felhasználói igényeket. Feltárjuk a megvalósítandó funkciókat, ezek előfeltételeit és akadályait, ügyfeleink meglévő Windows- és Office-környezetét és az ebben végzett üzleti folyamatokat, valamint a jelenlegi hardware- és futtató környezet erőforrásait. Felülvizsgáljuk a jelenlegi licenceket és a hozzájuk tartozó Microsoft-támogatást, és ennek alapján javaslatot teszünk azok optimalizálására. Felmérjük a vizsgált környezet biztonsági követelményeit, azonosítjuk a kockázatokat és a megfelelési követelményeket a hozzáférés-kezelés és az alkalmazásbiztonság szintjén.

Ezen felmérési eredményekre támaszkodva magas szintű javaslatot (high level design, HLD) teszünk az átalakításra és a szükséges lépések elvégzésére.

Milyen komponensekből áll egy Modern Workplace?

A Modern Workplace lényege, hogy a munkatársak bárhonnan és bármilyen eszközön elérhessék az irodai munkakörnyezetet. Ezért a legfontosabb összetevői a csoportmunka- és levelezési szolgáltatás, a munkaállomás és a mobileszköz-felügyeleti, valamint a veszélyforrások elleni- és az adatvédelmi környezet. Erre nyújt megoldást az M365 csomag, mely a következő komponenseket tartalmazza:

 • Windows 10
 • Microsoft 365-appok (Office)
 • levelezés és naptár (Outlook, Exchange, Bookings)
 • értekezlet és hívások (Microsoft Teams)
 • közösségi és intranetes hálózatok (SharePoint, Yammer)
 • fájlok tárolása és tartalmak megosztása (OneDrive, Stream, Sway)
 • bővített analitika (MyAnalitics, Power BI Pro)
 • eszköz- és alkalmazáskezelés (Microsoft Intune)
 • identitás- és jogosultságkezelés (Azure Active Directory)
 • veszélyforrások elleni védelem és adatvédelem (Microsoft Advanced Threat Protection, Azure Information Protection)

A Modern Workplace felmérési szolgáltatás tartalma

A szolgáltatás célja, hogy az ügyfél infrastruktúrájának megismerése és a lehetőségek azonosítása után javaslatot dolgozzunk ki a felhőalapú szolgáltatásokra való áttérésre.

 • A felmérés célja megismerni és pontosítani a valós felhasználói igényeket, feltárni a megvalósítandó funkciókat és a megvalósíthatóságot.
 • A meglévő Windows- és Office-környezet vizsgálata során megismerjük az ügyfél kulcsfontosságú üzleti folyamatait.
 • A jelenlegi licencek és a hozzájuk tartozó Microsoft-támogatás felmérése után javaslatot teszünk a licencek optimalizálására.
 • Megvizsgáljuk a jelenlegi biztonsági követelményeket (kockázati és megfelelési követelmények, hozzáférés-kezelés, alkalmazásbiztonság stb.)
 • Feltérképezzük a jelenlegi hardware- és futtató környezet erőforrásait.
 • A felmérési eredményekből kiindulva javaslatot teszünk az átalakításra (HLD), amely tartalmazza az átalakításhoz szükséges lépéseket is.

Milyen feladatokat nem tartalmaz a felmérés?

Szolgáltatásunk csak felmérést tartalmaz. Az ismert, illetve feltárt konfigurációs hibák javítása nem része a szolgáltatásnak. Szolgáltatásunk nem tartalmaz sem üzemeltetői, sem felhasználói oktatást.

További információkért forduljon szakértőinkhez a cloudsolutions@t-systems.hu e-mail-címen!

Megosztás