NSAP on Azure migrációs szolgáltatás

SAP on Azure migrációs szolgáltatás

Ahhoz, hogy a mai piaci környezetben egy vállalkozás – legyen bármilyen méretű – versenyképes maradjon, létfontosságú számára a digitalizáció. A felhőalapú megoldások kulcsfontosságú szerepet játszanak ebben a folyamatban, biztosítva a szükséges rugalmasságot, költséghatékonyságot és biztonságot. Ezeket a jellemzőket az Ön vállalati SAP-rendszere számára az Azure-környezet teremtheti meg. A Microsoft Azure az egyik legnagyobb felhőplatform, amely jelenleg több mint 50 régióban van jelen világszerte. Az Azure nagymértékben csökkenti a működési kiesés kockázatát, emellett rengeteg beépített rendelkezésre állási és katasztrófahelyzet utáni helyreállítási funkcióval rendelkezik. Használójának rendszerei így garantáltan elérhetőek maradnak minden esetben.

Szolgáltatásunk üzleti előnyei

  • Az SAP-rendszer Azure-környezetbe migrálásával jelentősen kevesebb időt és energiát kell fordítani a szerverek frissítésére, hálózati konfigurációra, tűzfal-konfigurációra és az olyan, szerverekhez köthető üzemeltetési feladatokra, amelyeket az Azure Platform-as-a-Service szolgáltatások alapból tartalmaznak.
  • Az ügyfelek nagymértékben csökkenthetik mindennapi adminisztratív feladataikat, így az üzemeltetési feladatok helyett az alkalmazások innovációjára fókuszálhatnak.
  • Funkciókban gazdag platform, amely könnyen összekapcsolható más üzleti alkalmazásokkal a különböző technológiai területekről, úgymint mobilitás, adatok és elemzések, IoT, AI+, biztonság és azonosítás.

A szolgáltatás tartalma

  1. Minden SAP-rendszerkomponens migrációját átfogó felmérés, elemzés előzi meg, melynek során feltérképezzük a forrásrendszerek paramétereit, kapcsolódási pontjait, interfészeit és függőségeit. A felmért adatok felhasználásával kialakítjuk a célkörnyezeteket, amelyek infrastrukturálisan azonosak a forráskörnyezettel (az üzleti adatok kivételével).
  2. Kialakítjuk és teszteljük a magas hibatűrést biztosító szoftverkomponenseket (klasztereket), illetve a mentési környezeteket.

Az új futtató környezetek kialakításánál az SAP-rendszer által támasztott követelményeket és az operációs rendszerekhez kapcsolódó általános előírásokat vesszük figyelembe. A migráció során a szoftververzió-váltás a megrendelővel előre egyeztetett módon történik úgy, hogy az ne okozzon alkalmazásoldali konfigurációs feladatokat, esetleges hibákat.
A rendszerkörnyezetek kialakításának alapelve az AS-IS módszer.
A migráció során az érintett rendszerek adatbázisait töltjük vissza a nekik kijelölt célterületre.
Az érintett rendszerek migrációja során a migrálandó rendszerekből csak adatot mozgatunk, a futtató környezeteket nem migráljuk.

További információkért forduljon ügyfélmenedzseréhez, vagy írjon szakértőinknek a cloudsolutions@t-systems.hu e-mail-címre!

Megosztás