Energiatudatos Vállalat

Energiatudatos Vállalat Örömmel és büszkeséggel tájékoztatjuk Partnereinket, hogy a T-Systems Adatközpont. 2014-ben elnyerte az Energiatudatos Vállalat címet. A címet a Virtuális Erőmű Programmal szorosan együttműködő, a hazai vállalkozások energiahatékonyságának előmozdítását célzó Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat Irányító Bizottsága ítélte oda társaságunknak – a bizottság tagjai között megtalálható az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és több, nagyhírű műszaki-gazdaságtudományi egyetem képviselője.

A Virtuális Erőmű Program célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a csatlakozó vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit.

Energiatudatos Vállalat
  • A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elkötelezettjeként Társaságunk nagy hangsúlyt helyez az energiahatékony működésre. Energiatudatos vállalatként kiemelt figyelmet fordítunk a hatékony energiafelhasználásra, amellyel nem csak saját költségeinket csökkentjük, de a jövő nemzedékei számára teremtünk élhetőbb környezetet.
  • A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elkötelezettjeként Társaságunk nagy hangsúlyt helyez az erőforrások hatékony felhasználásra. Az Energiahatékony Vállalat díj elnyerésével termékeink/szolgáltatásaink megvásárlásakor ügyfeleink is biztosak lehetnek abban, hogy azok előállításakor a lehető legkevesebb energiát használtuk fel, vagyis nem terheltük a környezetet.
  • A Virtuális Erőmű Program segít számszerűsíteni a már elért megtakarításokat, így az illetékes állami szervek számára hasznos információforrást jelent a vállalkozások energiahatékonyságáról. Társaságunk számára fontos, hogy az Európai Unió tagjaként mi is hozzájáruljunk hazánk energiahatékonysági vállalásaihoz és részt vegyünk ebben az előremutató kezdeményezésben.
  • A jelenkor egyik legnagyobb gazdasági kihívása az erőforrások hatékony felhasználása, a költségek megfelelő szinten tartása. A Virtuális Erőmű Programhoz való csatlakozásunk segítségével cégünk megkapta azt a szakmai segítséget, mellyel hosszú távon képesek vagyunk az energiaköltségek rendszeres nyomon követésére, optimalizálására és tudásunkat, tapasztalatainkat megoszthatjuk a programban részt vevő többi hazai vállalattal.
  • Amellett, hogy jól számszerűsíthető költségcsökkenést eredményezett, számunkra a Virtuális Erőmű Programhoz való csatlakozás egyik fő mozgatórugója az Energiatudatos Vállalat logó és használatának lehetősége volt. A jelen gazdasági helyzetben nemcsak a költségek minimalizálása, hanem innovatív értékesítési és marketing technikák alkalmazása is segíthet a vállalatoknak a fejlődésben. Bízunk benne, hogy az Energiatudatos Vállalat védjegy hamarosan fontossá válik a fogyasztók számára, és inkább az ilyen védjeggyel ellátott termékeket keresik a polcokon.