APT-védelmi megoldások: fejlett fenyegetésre fejlett válasz

Az APT (Advanced Persistent Threat) olyan támadássorozat, melynek célja nem a károkozás, hanem a folyamatosan fenntartott rejtett jelenlét és információszerzés. Célzott, rendszerint testreszabott támadás, így az általános védelmi mechanizmusok ezen a fronton kudarcot vallanak. Arzenáljában sok esetben kulcselem a védelmi eszközök ideiglenes felkészületlenségére alapozó ún. zero-day sérülékenységek kihasználása, melyekre szintén nem lehet felkészülni a megszokott módszerekkel. Célpontjaik általában a piaci nagyvállalatok (ipari kémkedés, zsarolás), a stratégiai fontosságú állami nagyvállalatok (kritikus infrastruktúrák), illetve a kormányzati szektor (kémkedés).
A T-Systems Magyarország a fenti kockázatok minimalizálására a legnevesebb biztonsági gyártók új technológiákon (sandboxing, felhős intelligencia) alapuló megoldásait kínálja, melyek a hagyományos védelmi elemeket kiegészítve képesek felvenni a versenyt a gyorsuló ütemben fejlődő kártékony kódokkal. Az eszközös védelmet kiegészítő felügyeleti szolgáltatás szakértői erőforrás bevonásával segít az ügyfelek adatainak maximális védelmében.

Milyen előnyei vannak?

  • Gyártó partnereink az APT-terület legnevesebb szereplői.
  • A konkrét megoldást az ügyfél igényei és meglévő rendszerének alapos felmérése alapján ajánljuk.
  • A T-Systems Magyarország az eszközös APT-védelem mellé olyan felügyeleti szolgáltatást is kínál, amely szekértői erőforrással segíti a biztonsági rendszerek folyamatos felügyeletét, finomhangolását, a vaklárma-riasztások kiszűrését, az esetlegesen bekövetkezett fertőzés következményeinek csökkentését.

Mire jó és kiknek ajánljuk?

  • A "zero day" - javítással még nem rendelkező sérülékenységek - nagy kihasználási valószínűsége megköveteli az új típusú, fejlett védelmi rendszerek használatát.
  • APT-rendszereink megbízható kiegészítő védelmet nyújtanak azok ellen a célzott támadások ellen, amelyet a hagyományos tűzfal-IPS-vírusirtó típusú megoldások nem képesek felderíteni és blokkolni.
  • Az általunk ajánlott APT-elleni rendszerrel a kockázatokkal arányos, költséghatékony védelemmel fog rendelkezni, amelyet opcionálisan felügyeleti szolgáltatásunkkal is kiegészíthet.

Megoldásunk minden olyan cég számára ajánlott, amely jelentős adatvagyonnal rendelkezik, így  célzott támadások poteciális célpontja lehet: piaci nagyvállalatok, pénzügyi szektor, államigazgatás, kritikusinfrastruktúra-cégek.

Információtár

 Blaskó   Zoltán

Kapcsolat

Blaskó Zoltán

szenior rendszermérnök , IT Biztonság kompetenciaközpont

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás