WhatsUp Gold

WhatsUp Gold

A WhatsUp Gold (WUG) hatékony alkalmazás-, szerver- és hálózat-felügyeleti megoldás. Olyan funkciókkal és beépített automatizmusokkal rendelkezik, amelyek nagyban megkönnyíthetik a rendszerüzemeltető mérnökök munkáját.
Amennyiben könnyen tervezhető, havidíjas formában érdekelné a szolgáltatás, keresse szakértőinket a maas@t-systems.hu e-mail címen!

Automatikus felderítés

Az automatikus layer 2/3 discovery segítségével a WUG felderíti és egy grafikus térképen ábrázolja a hálózatban található valamennyi routert, switchet, szervert, wireless kontrollert és AP-t, storage eszközt és ezek kapcsolódásait is. Képes megjeleníteni a virtuális környezeteket (VMware és Hiper-V) is.

Elérhetőség és teljesítmény monitorozás

A WUG folyamatosan figyelemmel kíséri és a topológia térképen valós időben meg is jeleníti az infrastruktúra elemek elérhetőségét és azok terhelését. Képes monitorozni bármilyen IP címmel rendelkező eszközt, amely szabványos protokollokon (ICMP, SNMP, WMI, SSH) keresztül elérhetők.

Web alapú alkalmazások monitorozása

A WUG gyári alkalmazás profilokat kínál a legnépszerűbb alkalmazások rendelkezésre állásának és teljesítményének monitorozására. Ilyen alkalmazások például a Microsoft Exchange, SharePoint, Dynamics, Lync, SQL Server, DNS, Internet Information Services (IIS), Active Directory és a Hyper-V, valamint különböző Linux rendszerek és az Apache webszerverek (Linux vagy Microsoft alapú). Ugyanakkor újabb alkalmazás profilt bárki létrehozhat például a sajátfejlesztésű alkalmazásaihoz is, vagy betölthet mások által készített olyan profilt, ami egy általa is használt alkalmazáshoz készült.

A web alapú alkalmazásokat képes végfelhasználói szemszögből is monitorozni. Az iMacros modul segítségével felvételt készít az egérkattintásokról egy adott alkalmazás használata közben, majd ezt az iDrone modul segítségével bármikor vissza tudja játszani akár egy távoli gépen is. Ilyenkor a válaszidők figyelésével értesülhetünk az egyes alkalmazás problémákról akár még azelőtt is, hogy azokat a felhasználók érzékelték volna.

Netflow adatok feldolgozása

A WUG képes összegyűjteni és feldolgozni a NetFlow adatokat (Cisco NetFlow, NetFlow-Lite, NSEL, Juniper J-Flow, sFlow és IPFIX protokollok). Ez lehetővé teszi a hálózati teljesítmény optimalizálását, segít felderíteni a forgalmi anomáliákat (pl. vírusfertőzés esetén). Teljes képet képes nyújtani a hálózat forgalmi viszonyáról, megnevezve a legnagyobb küldő, fogadó és párbeszédet folytató alkalmazásokat.

Szabály alapú riasztási beállítások

Ha egy felügyelt eszköz vagy alkalmazás állapota megváltozik, akkor több lépcsős riasztási metódusokat lehet elindítani. Ezek magukban foglalhatják a riasztások szöveges vagy e-mailben történő elküldését, események rögzítését egy naplófájlba vagy olyan öngyógyító műveleteket, mint egy alkalmazás/szolgáltatás újraindítása vagy PowerShell parancsfájl lefuttatása.
A riasztások esetében lehetőség van un. blackout periódusok meghatározására is. Az ilyenkor bekövetkező események nem generálnak riasztást.

Riportok

A WUG könnyen testreszabható riporting környezettel rendelkezik. Több száz gyári nézet közül választhatunk, vagy egyszerű drag and drop módszerrel létrehozhatjuk a saját dashboardunkat, amely képes megmutatni a rendszerünk általános egészségi állapotát, vagy akár olyan részletes, lefúrható dashboardot is, amely segíthet a teljesítmény problémák kiváltó okának (root cause) megtalálásában is.
Készíthetünk emellett részletes hardver és szoftver leltár riportokat, hogy megtaláljuk az alul reprezentált, vagy újrahasznosítható hardver erőforrásokat, illetve azonosíthassuk a nem engedélyezett szoftvereket. A riportokat automatizálhatjuk is, időzítetten rendre kiküldhetjük a megfelelő szakembereknek.

Alkalmazás redundancia

A failover szolgáltatás automatikusan átkapcsol az elsődleges rendszerről a készenléti rendszerre, ha az elsődleges rendszer nem működik megfelelően. A nem megfelelő működés, azaz hogy a WUG milyen szolgáltatásainak leállása okozzon átkapcsolást, konfigurálható.
Ezt az átkapcsolást a rendszergazda manuálisan is kezdeményezheti egy tervezett üzemszünet vagy karbantartás idejére.

Licencek

A WUG kétféle változatban érhető el. A Premium változat alap felügyeleti funkciókat tartalmaz, amelyek különböző plug-in modulok segítségével bővíthető a szükséges mértékig. A Total Plus változat minden lehetséges funkciót tartalmaz. A failover megoldás mindkét változathoz opcióként választható.