Hálózati megoldások

IP hálózatok: a 4. közmű

A megbízható informatikai hálózat ma ugyanolyan alapfeltétel egy irodaház biztonságos, felhasználóbarát és megbízható működésében, mint a hagyományos és magától értetődően jelenlévő közműszolgáltatások, mint az elektromos áram vagy az ivóvíz. Az IT hálózat kiesése nemcsak annyit jelent ma már, hogy nem tudjuk meg a legfontosabb információkat az internetről, hanem a legtöbb esetben a vállalat alapvető működése lehetetlenül el, vagy akár maga az épületbe való bejutás is nehézségekbe ütközik – hiszen a legtöbb esetben a beléptető rendszerek is a ugyanazon a hálózaton működnek, mint a számítógépeink.

Az elmúlt évek során tovább emelkedtek elvárásaink a hálózattal szemben. Ma már nemcsak kábelek, vezetékek segítségével szeretnénk hozzájutni a csatlakozáshoz, de természetes – ha nem elsődleges - igénnyé vált a Wifi elérés is. Megfigyelhető az is, hogy hálózat használata nem szorul az iroda falai közé, hanem akár otthonról, akár valahonnan egészen máshonnan is szeretnénk dolgozni (lehetőleg ugyanolyan minőségben, mint az íróasztalunknál ülve). Azt is figyelembe kell vennünk, hogy minden fontos adatunkat a hálózaton tároljuk és dolgozzuk fel, aminek részei ma már nemcsak a saját vállalati infrastruktúránk, de a hibrid- vagy publikus felhő alapú megoldások is, ennek következményeképpen a hálózat biztonsága alapvető fontosságúvá vált. Természetesen - mint minden közmű szolgáltatás esetében – kiemelt jelentősége van a költségek optimális szinten tartásának, rugalmas kezelésének és tervezhetőségének.

A T-Systems hálózati megoldásai minden felmerülő kérdésre választ adnak A T-Systems magasan képzett szakembereiknek köszönhetően 20 éve vezető, az elmúlt években piacvezető hálózatintegrátor; a legmagasabb elvárásoknak felel meg szolgáltatói és vállalati rendszerek építésében és üzemeltetésében.

A T-Systems a hálózatépítés terén egyedülálló tapasztalatokat szerzett, ezért képes együttműködni ügyfeleivel a belső folyamatok- és az üzletmenet szempontjából optimális hálózati megoldás kialakításában, rendszertámogatási és hálózatüzemeltetési szolgáltatásai pedig biztosítják a felmerülő hibák gyors elhárítását.

Gyártói kapcsolatok

Elődcégeink 1993 óta foglalkoznak hálózati megoldásokkal, hálózati aktív eszközökkel. Az azóta eltelt években a T-Systems számos gyártó megoldásait ismerte meg (Cisco, HPE, F5, Alcatel, Juniper, Dell, D-Link), képezte hozzá mérnökeit és alkalmazta sikeresen megvalósított hálózati rendszereiben.

A Cisco, mint a legfontosabb partner

A hálózati megoldások területén a T-Systems legfontosabb partnere a Cisco Systems. Az együttműködés a Cisco magyarországi leányvállalatának megalakulásának idejétől folyamatos és ez alatt a több mint 20 év alatt a T-Systems (és elődcégei) mindig a legmagasabb elérhető minősítésűek voltak. A T-Systems rendelkezik mind a négy alapvető technológiai specializációval is (hálózati megoldások, kollaboráció, adatközpontok, biztonság) illetve olyan egyedülálló minősítésekkel, mint például a Cloud Managed Services Master, amelyet a Magyar Telekom anyavállalata a Deutsche Telekom révén birtokol.

Kompetencia

A T-Systems számára a legnagyobb érték a munkatársai tudásában rejlik. Szakembergárdánk legfontosabb – iparági elismeréssel rendelkező - Cisco minősítéseinek összefoglalása magáért beszél:

  • CCIE: 11 fő,
  • CCNP: további 19 fő,
  • CCNA: további 20 fő.

Természetesen további gyártók minősítéseivel is rendelkezik számos kollégánk.

 Szabó   Péter

Kapcsolat

Szabó Péter

Szenior értékesítési konzultáns , T-Systems Magyarország


Névjegy mentése QR kóddal