Adatközpont (data center) megoldások

Az IT rendszerek és az általuk biztosított alkalmazások folyamatos működése érdekében felértékelődött a magas rendelkezésre állású adatközpontok szerepe. A központi kialakítás költséghatékonyságot eredményezve lehetővé teszi szerverek, IT szolgáltatások konszolidációját, de ehhez megbízhatóan működő alap hálózati infrastruktúra szükséges mind lokális, mind pedig nagy-területű hálózati szinten.

Adatközpont (data center) megoldások A T-Systems a számos megbízhatóan működő LAN és WAN hálózat mellett tapasztalattal rendelkezik nagy megbízhatóságú adatközpontok kialakításában is, mely esetekben a hálózati infrastruktúra mellett a fizikai infrastruktúra (strukturált kábelezés, beléptető rendszer, szünetmentes tápellátás) kialakítását is végezte.

Adatközpont (data center) megoldások Az adatközponti konszolidációk kapcsán manapság az egyik legfontosabb szempont, hogy a hálózat az eddigi elosztott architektúra helyett egyfajta szolgáltatás-orientált architektúrát legyen képes megvalósítani. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazásokhoz rendelt hálózati és egyéb IT elemek helyett egy virtualizált környezet szolgálja ki az ügyfelek üzletmenetét támogató alkalmazások sokaságát.

Az adatközponti hálózatok megvalósítása és üzemeltetése során az alaphálózati szolgáltatásokon túl kiemelt figyelmet kell fordítani az adatközpontok energiaigényének, hűtési rendszerének megtervezésére is. Továbbá a virtualizált környezet kialakítása miatt sokkal szorosabb együttműködés szükséges az adatközpontba kerülő további IT rendszerek (szerver, storage) szállítóival. A T-Systems széles IT palettát lefedő portfóliójából adódóan képes egy virtualizált adatközpont egyben történő megvalósítására, így biztosítva a komplett rendszer optimális felhasználhatóságát.

Az adatközpont megoldások terén a T-Systems az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

  • Magas rendelkezésre állású hálózatok,
  • Optikai switchek
  • SAN switchek
  • Terhelésmegosztó megoldások
  • Data Center Ethernet switchek
  • Virtualizáció
  • Sávszélesség menedzsment megoldások

Információtár

 Szabó   Péter

Kapcsolat

Szabó Péter

Szenior értékesítési konzultáns , T-Systems Magyarország

Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás