Hálózatok tervezése, optimalizálása

Hálózatok tervezése, optimalizálása

A T-Systems szakemberei a következő lépések megtételével tervezik meg, vagy tervezik újjá az ügyfelek hálózatát:

  1. Felhasználói igények összegyűjtése (üzleti, technikai és gazdasági elvárások)
  2. Meglévő hálózati topológia és alkalmazások feltérképezése (alkalmazások, protokollok, topológia, rendelkezésre állás, kihasználtság, menedzselhetőség és biztonsági beállítások feltérképezése)
  3. Hálózati architektúra tervezése. A tervezés során meghatározzuk a kívánt hálózati szolgáltatásokat, ezt követi a topológiának, a fizikai kapcsolatoknak, az aktív eszközök típusának, a VLAN architektúrának a megtervezése; a routing és egyéb protokollok meghatározása, a biztonsági és menedzsment beállítások típusa és a magas rendelkezésre álláshoz szükséges kiegészítések
  4. Tervdokumentációk elkészítése és átadása (design, implementációs, migrációs és tesztelési dokumentáció)

A T-Systems hálózat-auditálási módszerei

  • Hálózati audit NMSDB rendszer: a T-Systems saját fejlesztésű alkalmazásával pár nap alatt teljes képet nyer az ügyfelek hálózatáról. A felmérés tartalmazza a teljes topológiát, valamennyi hálózati eszköz típusát, szoftver verzióját, konfigurációját, illetve biztonsági és menedzselési beállításait.
  • A hálózat sérülékenységi vizsgálat segítségével meghatározhatók azok a konfigurációs beállítások, amelyek miatt a hálózaton folyó adatkommunikációs kapcsolatok támadhatóvá, lehallgathatóvá válnak.
 Szabó   Péter

Kapcsolat

Szabó Péter

Szenior értékesítési konzultáns , T-Systems Magyarország


Névjegy mentése QR kóddal