Határbiztonsági, határvédelmi megoldások

Határbiztonsági, határvédelmi megoldások Az Internet felől érkező támadások egyre gyakoribbak és összetettebbek, ezért minden vállalat számára alapvető fontosságú a megfelelő határvédelmi rendszer kiépítése.

Ma, amikor szinte minden egérkattintáskor – történjen az böngészőablakban vagy levelezőprogramban – potenciális vírusfertőzéssel vagy más kártékony kód lefuttatásával nézünk szembe, a kockázatokkal arányos védelem nem merülhet ki egy tűzfalrendszer egyszeri letelepítésében.

A T-Systems neves gyártók megoldásaira alapozva többszintű határvédelmet kínál, a hálózati eszközökbe épített biztonsági funkciók aktivizálásától az összetett tűzfalrendszereken, behatolás-érzékelőkön keresztül a tartalomszűrő megoldásokig. Ügyfeleink igénye alapján akár 7x24 órás rendelkezésre állást kínálunk, hiszen a biztonsági szint folyamatos fenntartása olyan speciális kompetenciát igényel, amelyre sok vállalat nem tud saját erőforrást biztosítani.

Határvédelmi és határbiztonsági szolgáltatásaink:

 • Tűzfalrendszerek
  A tűzfalak az informatikai rendszer határvédelmi politikáját kikényszerítő eszközök, melyek a hálózatok közötti forgalom szabályozását, ellenőrzését végzik. Cégünk mind csomagszűrő, mind alkalmazás-szintű proxy tűzfalakat ajánl megoldásaiban – akár a két technológiát kombinálva.
 • Behatolásérzékelő és -megelőző rendszerek, IDS/IPS
  A tűzfalak által nem észlelhető, illetve a belső hálózaton történő támadások érzékelésére és elhárítására alkalmas eszközök. Feladatuk a hálózaton kommunikálni próbáló trójai programok, a jogosulatlan belépési kísérletek és egyéb, az alkalmazások vagy az operációs rendszer sérülékenységének kihasználására irányuló tevékenységek észlelése és megakadályozása.
 • Távoli biztonságos elérés, VPN
  Megoldásaink lehetővé teszik a nyilvános hálózatokon keresztül zajló biztonságos kommunikációt, amely pl. a távmunka esetén elengedhetetlen. Megoldásainkban törekedünk az integrációra más határvédelmi megoldásokkal, hogy egyszerű legyen a központosított adminisztrálás és felügyelet.
 • Hálózatok szegmentációja
  A belső hálózat biztonságának egyik alappillére, hogy a vállalati struktúrában különálló szervezetek hálózatilag is legyenek elkülönítve. Ennek eredményeképpen jól kezelhető és védhető zónák jönnek létre, amelyekben egyedi biztonsági szabályrendszert lehet kialakítani hálózati szinten. Az egyes szervezetek így csak a számukra valóban szükséges szolgáltatásokhoz, erőforrásokhoz férnek hozzá.
 • Kommunikációs kapcsolatok titkosítása
  A szolgáltatásnak köszönhetően az adatforgalom már a belső hálózaton titkosított, így kizárható a belső hálózatról indított jogosulatlan lehallgatási kísérlet. A kommunikációs kapcsolatok titkosítása kiemelten fontos a napi szinten kritikus adatokat kezelő ügyfeleinknél, ahol alapvető szükséglet, hogy az információ a teljes kommunikáció ideje alatt csak az arra jogosult személyek számára legyen elérhető.
 • Hálózati hozzáférés-védelem (NAC)
  Olyan technológiák kombinációja, amely lehetővé teszi a belső hálózatra csatlakozás szabályozását. A NAC megoldás folyamatosan elemzi és értékeli a végpontok megfelelőségi állapotát, és szükség esetén javítási lehetőségeket is biztosít. Alkalmazásával elkerülhető, hogy azonosítatlan vagy nem a biztonsági szabályzatokban előírt védelmi állapotú (pl. nem megfelelő operációs rendszer verzió, elavult vírusirtó) számítógép csatlakozzon a hálózathoz.

Információtár

 Keleti  Arthur

Kapcsolat

Keleti Arthur

T-Systems Magyarország


Névjegy mentése QR kóddal