Konvergens kommunikáció

A T-Systems konvergens kommunikációs megoldásokkal foglalkozó tevékenysége felöleli a teljes hang-, és videoátviteli technológiákat az IP hangkommunikációs rendszerektől az egységes kommunikációs (Unified Communications) megoldásokon keresztül a személyes találkozás valódi alternatíváját jelentő Telepresence rendszerekig.

A konvergencia gyakorlati eredménye a személyes kapcsolatokat és az üzleti folyamatokat egyaránt felölelő, mindenki számára igényei szerint hozzáférhető kollaborációs infrastruktúra.

Az ICT területen fejlesztő, gyártó, forgalmazó cégek egyik leggyakoribb kifejezése a konvergencia. De milyen értelemben beszélhetünk konvergenciáról?

  • Konvergencia technológiák alapján: Különböző gyártók, különböző területekről közelítették meg a fejlesztést – ki a távközlés, ki az informatika irányából.
  • Konvergencia a hálózat alapján: A fizikai hálózatok és ezek kapcsoló elemei, aktív eszközei egységesen kezelik az informatikai és távközlési kapcsolatokat.
  • Konvergencia az átvitt jelek alapján: A modern konvergens hálózatok egyaránt alkalmasak hang, adat és videó továbbítására.
  • Konvergencia a vezetékes és vezeték nélküli technológiák alapján: A legmodernebb megoldások lehetőséget biztosítanak a vezetékes, WiFi és GSM hálózatok integrált használatára.
  • Konvergencia az alkalmazások terén: Az új konvergens kommunikációs megoldások biztosítják a különböző gyártók infokommunikációs és kollaborációs alkalmazásainak használatát.

A konvergens kommunikációs rendszerek kialakítása korántsem öncélú, hiszen ezek az integrált rendszerek

  • beépülnek a vállalat üzleti folyamataiba és hatékonyan támogatják őket,
  • növelik az eredményességet és hatékonyságot,
  • versenyelőnyt jelentenek a konkurenciával szemben.

Mindezen képességek, előnyök arra inspirálnak minket, hogy sikeres tevékenységeink fejlesztésében messzemenően vegyük figyelembe Földünk védelmét. Termékeink, megoldásaink bevezetésében beépítjük a fenntartható fejlődés ajánlásait, saját megoldásaink fejlesztésében pedig a fő szempont az energia megtakarítás maximalizálása, a környezet védelme és a károsanyag-kibocsátás minimalizálása.

Szolgáltatásaink

Megosztás