Home Office megoldások

A Home Office megoldások támogatása az IP Telefónia és azon keresztül az Egységes Kommunikáció nyújtotta lehetőségek egyik sarokpontja. Ezeknek a rendszereknek a fő célja, hogy biztosítsa a lehetőséget arra, hogy a felhasználók az irodai környezetben megszokott magas szintű kommunikációs szolgáltatásokhoz távolról hozzáférjenek laptopról vagy mobiltelefonon keresztül is

A felhasználók mozgásterét szélesítik, hogy lehetőségük van az alábbi szolgáltatások használatára:

  • Kiterjesztett mobil mellék, mellyel bármely WiFi/GSM képes mobiltelefon az IP telefonrendszer teljes értékű mellékeként tud működni, vagyis az asztali IP készülékre befutott hívások továbbíthatók a mobil készülékre, és a beszélgetést – mintha az asztali készüléket használnánk – IP protokollon folytathatjuk.
  • Hordozható asztali mellék, mellyel a fizikailag több telephelyen dolgozó felhasználók egyetlen melléken, egyetlen szám tárcsázásával is elérhetőek. Az IP készülékbe való bejelentkezéssel a bejövő hívások a megfelelő helyen csörögnek ki, mindig elérve a felhasználót.
  • Szimultán csengetés, mellyel a felhasználó igénye szerint az asztali készülékre érkező hívás mobiltelefonon is fogadható. A rendszer ilyenkor a bejövő hívással egy időben felhívja a mobilkészüléket, és amennyiben a felhasználó mobilon fogadja a hívást, összeköti az eredeti hívó féllel. A párhuzamos csengetés mellett késleltetett csörgetés is beállítható bármely készülékre. A szolgáltatás hamarosan elérhető lesz mobiltelefonról asztali telefon irányba is.
  • Videokonferencia elérés, mellyel a felhasználók képesek lehetnek otthonról konferenciák szervezni, tárgyalótermekkel kommunikálni belső hálózati hozzáférésen keresztül vagy akár külső partnerekkel konferenciát indítani.
  • Vállalati chat alkalmazás elérés, mellyel egységesített és biztonságos környezetben tudnak a dolgozók egymással kommunikálni és információt megosztani. A rendszerek lehetővé teszik ezek használatát akár mobiltelefonról is, így tovább növelhető a kommunikációs rendszerek rugalmassága.

Ha bármelyik funkció bevezetése felkeltette érdeklődését, esetleg már rendelkezik egymástól független megoldásokkal vagy Microsoft Teams felhasználók és szeretnék integrálni a rendszert egy hatékony távmunka megoldássá, keressék kollégáinkat.

Mobilitási szolgáltatásaink