Mobilitás

A mobilitás az IP Telefóniához, azon keresztül az Egységes Kommunikációhoz szorosan kapcsolódó szolgáltatás, mely lehetővé teszi az irodai környezetben megszokott magas szintű kommunikációs szolgáltatások távoli elérését mobiltelefonon keresztül is.

A felhasználók mozgásterét szélesíti, így a mobilitási szolgáltatások körébe tartozik:

  • Vezeték nélküli személyes információmenedzser, mellyel a vállalati email postafiók környezet mobil készüléken is elérhető – beleértve az e-maileket, kontakt információkat, naptárfunkciókat, feladatszervezést.
  • Kiterjesztett mobil mellék, mellyel bármely WiFi/GSM képes mobiltelefon az IP telefonrendszer teljes értékű mellékeként tud működni, vagyis az asztali IP készülékre befutott hívások továbbíthatók a mobil készülékre, és a beszélgetést – mintha az asztali készüléket használnánk – IP protokollon folytathatjuk.
  • Hordozható asztali mellék, mellyel a fizikailag több telephelyen dolgozó felhasználók egyetlen melléken, egyetlen szám tárcsázásával is elérhetőek. Az IP készülékbe való bejelentkezéssel a bejövő hívások a megfelelő helyen csörögnek ki, mindig elérve a felhasználót.
  • Szimultán csengetés, mellyel a felhasználó igénye szerint az asztali készülékre érkező hívás mobiltelefonon is fogadható. A rendszer ilyenkor a bejövő hívással egy időben felhívja a mobilkészüléket, és amennyiben a felhasználó mobilon fogadja a hívást, összeköti az eredeti hívó féllel. A párhuzamos csengetés mellett késleltetett csörgetés is beállítható bármely készülékre. A szolgáltatás hamarosan elérhető lesz mobiltelefonról asztali telefon irányba is.

Mobilitási szolgáltatásaink

Megosztás